Denizlispor geçen hafta 1461 Trabzonspor galibiyeti sonrası takımı canlandırmak için atağa geçti.

Devre arasında takıma doğrudan katkı verebilecek isimlere yönelmeyi planlayan Denizlispor’un Alanyaspor’un 22 yaşındaki santraforu Artun Akçakın’ı listesine aldığı öğrenildi. 
5 Ocak’ta başlayacak olan devre arası transfer dönemine hızlı bir giriş yapmayı hedefleyen yeşil siyahlılarda transfer sesleri yükselmeye başladı. İddiaya göre takımın başında geçirdiği 5 haftalık süre içerisinde tüm oyuncuları değerlendiren, kalacak ve gidecek isimlere karar veren Teknik Direktör Ali Yalçın’ın hücum hattına dinamik bir futbolcu düşünüyor. Takımı devraldığı günden bu yana Denizlispor’a daha ofansif bir futbol oynayan ve izleyenlere keyif veren bir ekip oluşturan başarılı teknik adamın listesinin başına yazdığı ilk ismin ise Alanyaspor’un yetenekli yıldızı Artun Akçakın olduğu belirtildi. Kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Denizlisporlu kurmaylar önümüzdeki günlerde 22 yaşındaki futbolcu için Akdeniz ekibi ile bağlantıya geçecek. 
ALANYA’DA MUTSUZ
Bonservisi Gençlerbirliği’nde olan, sezon başında Alanyaspor’a 1 yıllığına kiralanan Artun Akçakın’ın takımında forma şansı bulamamaktan yakındığı belirtiliyor. Ankara kulübü de Artun’u direkt olarak forma şansı bulabileceği, futbolunu geliştirebileceği bir kulüpte oynamasını istiyor. 
HOROZ İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN
Artun Akçakın, gençlere olan düşkünlüğü ile bilinen ve sürekli olarak gençlere forma veren bir yapıda olan Teknik Direktör Ali Yalçın’ın istediği tarzda bir futbolcu olarak dikkat çekiyor. Sürati, tekniği ve son vuruşlardaki etkinliği ile bilinen Artun, sol ayağı ile öldürücü paslar atması ile de dikkat çekiyor. 
ARTUN AKÇAKIN KİMDİR?
Profesyonel kariyerine 2010-2011 yılında Gençlerbirliği U21’den 2. Lig ekibi Hacettepe’de kiralık olarak başlayan Artun Akçakın, ilk yılında takımıyla 21 maça çıktı ve 3 gole imza attı. 3. Lig’e düşen takımında bir sezon daha forma giyen genç yıldız 2011-2012 yılında tam bir patlama yaptı. 34 resmi maça çıkan Artun, toplamda 22 gol kaydetti. Müthiş çıkışıyla 2012-2013 yılında Gençlerbirliği takımıyla Süper Lig’de forma giyme şansı yakaladı. Ligde 16 maçta forma giyen Artun performansı ile göz kamaştırdı ve Türkiye’de düzenlenen U20 Dünya Kupası’nda milli formayı giydi. Ardından sırasıyla Fethiyespor ve Adana Demirspor’a kiralanan Artun Akçakın’ın son durağı Alanyaspor oldu.

Editör: TE Bilişim