Ziraat Türkiye Kupası'nda Denizlispor, Yeni Amasyaspor deplasmanında 1-0 mağlup olarak kupaya veda etti. Maçı izlemeye giden tek Denizlispor yöneticisi Ali Fırat, teknik heyet ve futbolcular yıkıldı.

Denizlispor Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur elemeleri için Yeni Amasyaspor’un konuğu oldu. Maçın ilk dakikasından itibaren Amasyaspor’un Denizlispor baskılı oynayışı sonuç verdi. 1. Lig Temsilcisi Denizlispor ile kendisinden 3 Lig fark olan ve Bölgesel Amatör Lig’de oynayan Yeni Amasyaspor’un karşılaşması ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarının ilk 90 dakikası boyunca 0-0 devam eden maç uzatmalarda Denizlispor’un kalesinde gol bulmasıyla sona erdi.

92. Dakika da atak geliştiren Amasyaspor penaltı kazandı. Denizlispor’lu futbolcu Alperen topun kaleye girmemesi için eliyle müdahale etti ve bu yüzden de kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 93. Dakika da penaltı atışını Yeni Amasyaspor’lu futbolcu Davis Simbo  kullandı ve topu ağlara göndererek Denizlispor’u kupanı n dışına attı. Karşılaşma da başka gol olmayınca Yeni Amasyaspor kendi sahasında Denizlispor’u 1-0 yenmeyi başararak gruplara kaldı. 

Editör: TE Bilişim