Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası Sakarya’nın ev sahipliğinde 27-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlendi. Pandemi tedbirlerinin alındığı şampiyona, fiziksel temas gerektirmeyen Kata dalında gerçekleşti. Dört gün süren müsabakalarda 50 ilden 711 bayan, 1033 erkek sporcu mücadele etti.

ŞAMPİYONA SEYİRCİSİZ YAPILDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz düzenlenen şampiyonada Denizli’yi temsil eden Karate İhtisas Spor Kulübü (DEKAİ-DO) bayanlarda Damla su Türemen, Peri Koyuncu ve Aslı Başak Pehlivan takımıyla, erkeklerde ise Arda Aras, Yasin Soğancı ve Bejan Varvar isimli sporcularla yarıştı.

BAYAN TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Karate İhtisas Spor Kulübü Bayan Kata Takımı grup, yarı final ve finalde üst üste karşılaştığı maçlarda rakiplerine üstünlük sağlayarak Ümit-Genç Bayanlar Takım Kata kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Sporculara kupa ve madalyalarını Federasyon Başkanı Esat Delihasan takdim etti. Erkek kata takımı ise yarı finale kadar başarıyla mücadele ederek şampiyonayı beşinci sırada tamamladı.

KAYA ‘PANDEMİ DÖNEMİNDE FORMUMUZU KORUDUK’

Şampiyon takımın Başkanı İhsan Kaya, pandemi döneminde tedbirlere uyarak çok çalıştıklarını ve form durumlarını zirvede tuttuklarını belirterek, sporcularının hedefe olan inancının bugün şampiyonluğu getirdiğini söyledi.

İBANOĞLU ‘SPORCULARIMIZI KUTLUYORUM’

“Başarıyı önce hayal etmek, sonra da inanmak gerekiyor” diyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, son dönemde farklı branşlarda Denizlili sporcuların bu inancı taşıdığını ve başarıya adım adım ulaştığını söyledi. Bunun son örneğini Türkiye Karate Şampiyonasında Denizli’yi başarıyla temsil eden Karate İhtisas Spor Kulübü sporcularının gösterdiğini belirten İbanoğlu; başarıda emeği geçen sporcu, antrenör ve idarecilere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim