Denizlispor’da 2014-2015 sezonunun başında göreve gelen Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu’yla birlikte toplamda 15 milyon TL borç ödendi. Başkan 8 milyon TL kaynak yaratılması halinde borçların sıfırlanabileceğini söyledi.

Geride bıraktığımız sezonun başında kulüp başkanlığına kimsenin aday olmadığı dönemde oluşturulan Akil Adamalar Heyeti tarafından ikna edilerek göreve getirilen ve büyük borç yüküyle başkanlık koltuğuna oturan Hasan Kıbrıslıoğlu, uzun süre mali darboğazda yoluna devam eden kulübe bir nebze olsun nefes aldırdı. Her sezon sık sık gündeme gelen eski borçlar ve oyuncu ödemelerindeki gecikmeler bu sezon minimuma indirildi.

İDMAN BOYKOTU YAŞANMADI

Özellikle önceki sezon neredeyse her hafta maddi sıkıntılarıyla gündeme gelen Denizlispor’da sık sık ödemelerdeki gecikmeler nedeniyle problemler yaşanıyordu. F:utbolcular ise çareyi idmanı boykot etmekte buluyordu. Her ne kadar kulüp tam anlamıyla mali açıdan düze çıkamasa da en azından idman boykotları bu sezon son buldu. Hatta kritik karşılaşmalarda alınan galibiyetlerin ardından futbolculara prim dahi verildi.

MALİ DİSİPLİNE VURGU YAPMIŞTI

Sezon başında gerçekleşen kongrede tek aday olarak göreve gelen Hasan Kıbrıslıoğlu, her fırsatta kulüp başarısından önce mali durumu düzeltmeleri gerektiğini söylüyordu. Bunu düzeltmenin yolunun da mali disiplin oluşturmaktan geçtiğini sık sık dile getiren Kıbrıslıoğlu, bu sorunların çözümüyle birlikte sportif başarının geleceğini de ifade etmişti.

 

 

Editör: TE Bilişim