Naim Süleymanoğlu Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası 23-26 Ocak tarihlerinde Manavgat’ta yapıldı. Şampiyonaya 30 ilden 325 sporcu katıldı. Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu’nda gerçekleşen şampiyonayı Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar’da izledi.

PODYUMDA AVCIL FIRTINASI

96 kg’da podyuma çıkan Denizli Akademi Spor Kulübü sporcusu Mehmet Avcıl, gösterdiği performansla yarışmalara damga vurdu. Koparmada 136 kg, silkmede 180 kg, toplamda 316 kg kaldıran Avcıl, 96 kg.da altın madalyanın sahibi oldu. Mehmet Avcıl bu sonuçlarla silkmede iki, toplamda bir olmak üzere üç ayrı rekor kırdı.  

10. KEZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Beden Eğitimi Öğretmeni Ferhat Coşkun tarafından bundan beş yıl önce keşfedilen Mehmet Avcıl, halterde başarı basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanıyor. 2000 doğumlu genç sporcu, katıldığı şampiyonalarda yıldız ve genç kategorilerinde üst üste 10. kez Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Eylül ayından bu yana beş aylık bir çalışma programıyla şampiyonaya hazırlandıklarını söyleyen Antrenör Ferhat Coşkun, kendilerine inanan ve destek veren herkese teşekkür etti.

İBANOĞLU TELEFONLA KUTLADI

Denizli’nin Türk Sporuna yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Mehmet Avcıl’ı elde edilen başarının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu telefonla arayarak kutladı. Genç haltercinin azimle çalışmasının karşılığını aldığını söyleyen İbanoğlu, güçlü fiziği ve yükselen formuyla Mehmet Avcıl için daha büyük başarıların uzak olmadığını, büyük işler başarabilecek kapasitede bir sporcu olduğunu dile getirdi.  

14-21 Mart tarihlerinde Bükreş’te gerçekleşecek Dünya Gençler Halter Şampiyonasında ayyıldızlı formayı giymek istediğini söyleyen Mehmet Avcıl, görev verilmesi halinde madalya ile döneceğinin sözünü verdi. ​

Editör: TE Bilişim