Son dönemde milli sporcuların performansı ve elde edilen başarılarla Türk Cimnastiği adını dünyaya duyurmaya başladı. Bu milli sporculardan Dünya Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı ve Avrupa Şampiyonu Mehmet Ercoş, 21 Ekim Pazartesi günü ODTÜ Kolejinin davetlisi olarak söyleşiye katıldı.

ÖĞRENCİLER SORDU, MİLLİLER CEVAPLADI

Bakü’de gerçekleşen Aerobik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda Ayşe Begüm Onbaşı ve Mehmet Ercoş’un çiftler kategorisinde gümüş madalya kazandığı koreografi, salonda hazırlanan ekranda gösterildi. Türkiye'nin Aerobik Cimnastik Büyükler Kategorisi'nde kazandığı ilk madalya olarak da tarihe geçen performansı öğrenciler ayakta alkışladı. Sporcuların kısaca kendilerini tanıtmalarının ardından soru-cevap kısmına geçildi ve öğrenciler merak ettikleri tüm soruları milli cimnastikçilere sordu.

“HER NE YAPARSANIZ TUTKUYLA YAPIN”

Henüz 17 yaşında Dünya ve Avrupa Şampiyonu unvanlarına sahip Milli Cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı, spor derslerini aksattı mı? şeklinde gelen bir soruya, spor yapan kişinin disiplini öğrendiğini, sorumluluk aldığını, çevresiyle olumlu iletişim kurmaya başladığını, bunun da dersleri konusunda daha disiplinli davranmasına katkıda bulunduğunu söyledi. Milli Cimnastikçi Mehmet Ercoş ise, 3 yaşından beri cimnastik yaptığını belirterek; her ne yaparsanız yapın, yaptığınız işi severek tutkuyla yapın mesajı verdi.

ODTÜ CİMNASTİK TAKIMI GÖSTERİ SUNDU

ODTÜ Koleji Spor Salonunda gerçekleşen söyleşinin konukları arasında Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, cimnastik spor kulüpleri temsilcileri ile sporcu aileleri de yer aldı. Yaklaşık iki saat süren program sonunda ODTÜ Cimnastik Takımı kısa bir gösteri sundu.

Editör: TE Bilişim