Sivas’ta gerçekleşen Bisiklet Türkiye Şampiyonasında, altın madalya kazanan Denizlili genç sporcu Mehmet Erken, Gençlik Spor İl Müdürü İbanoğlu’nu ziyaret etti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 28-31 Temmuz 2016 tarihlerinde Sivas’ta yapılan Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası sonrası sporcular Denizli’ye döndü. Şampiyonaya damga vuran isim Mehmet Erken, Antrenör Hakan Yıldırım’la birlikte ayağının tozuyla Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti. 

16 YAŞINDA İKİNCİ KEZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

12 km’lik Zamana Karşı yarışını, 15.13dk. Derece ile 47 km/s’lik müthiş bir zamanla geçerek Türkiye Şampiyonu olan Mehmet Erken, 2014 yılında elde ettiği başarısını da tekrarlamış oldu. 2000 doğumlu olan ve Orhan Abalıoğlu Meslek Lisesi 3. Sınıfa geçen Mehmet Erken, bu sonuçla genç yaşına ikinci kez Türkiye Şampiyonu ünvanını yazdırmış oldu.

HEDEF 2020 OLİMPİYATLARI İÇİN PUAN TOPLAMAK

Bisiklet Milli Takımı ile 116 defa milli formayı sırtına geçiren tecrübeli Antrenör Hakan Yıldırım, Denizli’de genç sporcuları geleceğe hazırlamayı sürdürüyor. 20 kişilik performans grubuyla haftanın beş günü şehir içinde, hafta sonları ise şehir dışı güzergâhlarda çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Yıldırım, Mehmet Erken için hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatlarına giden yolda adım adım puan toplamak olduğunu söyledi. 

İBANOĞLU TEBRİK ETTİ

Genç sporcu ve Antrenörünü elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, daha büyük hedefler için disiplinli çalışma temposundan taviz vermemeleri tavsiyesinde bulundu.

Genç Pedal Mehmet Erken, federasyon tarafından planlanan 11-14 Ağustos 2016 tarihlerinde Ordu ilinde yapılacak yol yarışlarında bir kez daha sahne alacak.

 

Editör: TE Bilişim