TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve Futbol Yorumcusu Rıdvan Dilmen’in konuşmacı olarak katıldığı, TRT Spor Spikeri Ersin Düzen’in de moderatörlüğünü yaptığı ‘Tecrübe Konuşuyor’ projesinin Denizli ayağı Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Denizlili gençler özellikle Rıdvan Dilmen’e yoğun ilgi gösterdi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru’nun da katıldığı etkinlik katılımcıların tanıtım VTR’lerinin izlenmesi ile başladı. Ardından sunum yapmak üzere sahneye çıkan Ersin Düzen, Denizli’nin hayatı açısından çok önemli bir yeri olduğuna değindi. Bir memur çocuğu olarak dünyaya geldiğini belirten Düzen, “Lise çağlarımdayken babamın tayini Denizli’ye çıktı ve buradan emekli oldu. Bende liseyi Denizli Anadolu Lisesi’nde okudum. Daha o yıllarda spikerliğe çok büyük bir merakım vardı. TRT radyolarından maç dinlerken veya izlerken kendimi o spikerlerden biri gibi hissederdim. Bugüne geldiğimde şükürler olsun ki hayal ettiğim yerdeyim. Sizlerde hayallerinizin peşinden koşmayı ihmal etmeyin” dedi.

Düzen’in sunumunun ardından Rıdvan Dilmen’le birlikte sahneye gelen TRT Genel Müdürü Şenol Göka, kendisinin de Denizli’nin Çal ilçesinde doğup büyüdüğünü hatırlatarak, başarı basamaklarını birer birer çıkmak gerektiğini belirtti. Her geçen yıl TRT’nin çok daha kaliteli bir şekilde yayın yaptığını ifade eden Göka, “Günümüzde dünyada söz sahibi bir kanal haline gelen TRT Ailesi’nde bulunmak ve bu görevi yerine getirmek benim için çok büyük bir gurur. TRT özellikle 4K yayınları ile yayıncılık kalitesi açısından bir adım önde. Dünya’da Japonya ve Güney Kore’nin ardından 4K yayın yapan üçüncü kanal olmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Sahneye gelişi ile gençlerin tezahüratları ve alkışları ile karşılaşan Rıdvan Dilmen, gördüğü ilgi karşısında şaşkına döndü. Denizlispor’un eski futbolcusu ve aynı zamanda abisi olan Ercüment Dilmen’le de yakından ilgilenen Rıdvan Dilmen konuşmasında gençlere başarılı olabilmenin püf noktalarını anlattı. Futbolculuk döneminde yaşadığı zorlukları ve şu anda yaptığı futbol yorumculuğu hususunda da bilgiler veren Dilmen, “Günümüz dünyasında artık sadece hayal etmek yetmiyor. Hayallerinizi elde edebilmek için var gücünüzle çalışmalısınız. Futbolculukta da bu böyle. Arda Turan çocukluğundan bu yana Galatasaray’da forma giymeyi arzu etmiş bir çocuktu. Hayallerinin peşinden koştu mücadele etti. Galatasaray’ın kaptanı dahi oldu. Yetmedi daha çok mücadele etti. Bugün baktığımızda dünyanın en büyük kulübü olan Barcelona formasını giyiyor” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim