Her yıl Nikferli çocuklara yönelik ücretsiz olarak yaz futbol okulu açıyor ve eğitim veren NİKADOS yaz spor kursları Olgunlar Futbol Turnuvası ile başlıyor. Denizli’de bir ilke sahne alacak olan turnuvada Denizli ve çevre illerden 5 takımın katılımıyla Pazar günü Nikfer’de yapılacak.

Nikfer Kayak ve Doğa Turizmi Spor Kulübü olarak her yaz ücretsiz futbol ve kış ayında da kayak eğitimleri vermeyi sürdürüyor.  Yazları tütün tarlasında ailelerine yardım eden Nikferli öğrencilere yönelik açılan futbol okulunda sadece futbol temel tekniklerini değil, spor yapma bilinci ve kültürünü de öğretmeyi amaçlıyor. Kurslar hakkında açıklama yapan NİKADOS Kulüp Başkanı Hakan Keysan, “Büyükşehirde açılan sportif faaliyetlerden yararlanma şansı bulamayan ve aileleriyle birlikte tütün tarlasında çalışan çocuklarımız yaz ayında futbol, kış ayında da kayak sporu yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Bu yıl da futbol okulumuzu açarak Nikferli hayırsever ve sponsorların katkılarıyla bu eğitimi veriyoruz. Faaliyetlere Konak İnşaat ana sponsor olurken çok sayıda firma, şahıs ve işletme de katkı sundu. Ayrıca Nikferliler Derneği, Nikferspor Kulübü, Avrupa’daki Nikferliler Derneği, Konakspor ve İrya Tekstil de desteklerini verdi” dedi.

14 Haziran Pazar günü Nikfer’de futbol okulu öğrencilerinin eğitimlerine katkı sunması ve futbolu daha önce oynamış ağabeylerinden görerek, izleyerek öğrenmesinin sağlanması için 1. NİKADOS Olgunlar Futbol Turnuvası yapılacak.  Denizli’deki ilk olgunlar turnuvası olan 40 yaş üstü eski futbolcuların oluşturduğu takımlar olan Denizli Master, Nazillispor Master, Acıpayam Merkezspor, Gölhisarspor ve Konakspor Master, bir günlük mini turnuva gerçekleştirecek.

Pazar günü Nikfer Stadı’ndan yapılacak karşılaşmalardan sonra gerek eski sporcuların gerekse futbola yeni başlayacak olan çocuklarımız spor yapmak amacıyla aynı sahada buluşmasına sahne olacak olan turnuvaya tüm sporseverler davet edildi. 

Editör: TE Bilişim