Yaklaşan uzun yaz tatilini Denizli’de sosyal ve sportif kurslarla değerlendirmek isteyen 5–18 yaş grubu gençler için ücretsiz yaz spor okulu kayıtları başladı.

Türkiye’nin dört bir tarafında okulların kapanmasıyla birlikte Yaz Spor Okulları kapılarını açacak. Her yıl olduğu gibi bu yaz döneminde de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, çocukların yaz dönemini spor yaparak değerlendirmeleri adına çalışmalar başladı.

Bu sene futboldan karateye, eskrimden tekvandoya kadar 19 sportif branşta yaz okullarında kurslar verilecek. Bunun yanı sıra İstiklal Caddesinde bulunan Gençlik Merkezinde yaz dönemi boyunca tiyatrodan gitara, ebrudan kemana kadar birçok sosyal branşta ücretsiz kurslar gençleri bekliyor.

STANTLARDA KAYITLAR BAŞLADI

Denizli’nin dört bir tarafında açılan Yaz Spor Okulları tanıtım stantlarında İl Müdürlüğü Antrenörleri tarafından kayıtlar başladı. 5–18 yaş grubunu kapsayan kurslar için Çınar Cumhuriyet Parkı önü, Alışveriş Merkezleri, İncilipınar Parkı ve Bayramyerinde açılan stantlarda, veliler kurslar hakkında bilgi alabilir ve çocuklarının kayıtlarını yaptırabilir.

EN ÇOK İLGİ YÜZMEYE

Yaz Spor Okulları çerçevesinde her yıl en çok ilgiyi yüzme sporu görüyor. 2014 yılı yaz döneminde il genelinde 8897 genç, yüzme kurslarına katıldı. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında Atatürk Yüzme Havuzu’nun kapalı ve açık olimpik havuzları ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Kayhan Yüzme Havuzu yüzme öğrenmek isteyen gençlerle doldu taştı. İlçelerde de çocukları sporla buluşturan yaz okullarında, en çok katılım ise 916 sporcuyla Sarayköy ilçesinde oldu. 

ENGELLİLER UNUTULMADI

Yaz tatilinde engelli bireylerin spor okullarına katılmalarına yönelikte çalışmalar yapılıyor. Farklı engel gruplarında tenisten judoya, okçuluktan atletizme kadar 12 ayrı branşta kurslar verilecek. Spor Genel Müdürlüğü tarafından yıl içinde verilen eğitimlere katılan Gençlik Spora bağlı antrenörler, engelli bireylere yönelik açılacak kurslarda eğitim vermeye hazır hale geldiler.

İL MÜDÜRÜ İBANOĞLU’NDAN YAZ OKULLARINA DAVET

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, gençleri yaz spor okulları ve Gençlik Merkezi kurslarına katılmaya davet etti. Denizli’de çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için çalışmalara başladıklarını kaydeden İbanoğlu, kurslarda çocukların yeni arkadaşlıklar ve beceriler kazandığını, rekabet içinde paylaşmayı öğrenerek kendilerine olan güveni pekiştirdiklerini söyledi.

Engelli bireylere de çağrıda bulunan İbanoğlu, engel türü ve derecesi ne olursa olsun; hareket etme, egzersiz yapma ve sportif aktivitelere katılmalarının onlar için çok önemli olduğunu bildiklerini söyledi. 12 ayrı engelli branşında kurs açtıklarını söyleyen İbanoğlu, engelli kardeşlerimizin bu kurslarda düzenli spor yapmalarının yaşam motivasyonlarını artıracağına inandığını belirtti.

Editör: TE Bilişim