Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Grup Yarışmaları 04-05 Şubat 2017 tarihlerinde yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla Denizli’de gerçekleşecek.

Spor Genel Müdürlüğü tarafından üç yıldır uygulanan “Anadolu Yıldızlar Ligi”, kısa adıyla ANALİG projesi, Türkiye’nin yıldız adaylarını Denizli’de buluşturuyor. Bursa, Denizli, Mersin, Kırıkkale, Sinop, Trabzon, Gaziantep ve Van illerinden gelecek yaklaşık 500 yüzücü, Atatürk Yüzme Havuzu’nda kulaç atacak. ANALİG projesi sporun tabana yaygınlaştırılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda uygulanıyor. 81 ilde sürdürülen projede atletizm, basketbol, badminton, masa tenisi, taekwondo, jimnastik, hentbol, voleybol, judo, karate ve yüzme branşlarının yanına bu sene kayak, su topu, buz hokeyi ve buz pateni branşları da yer alıyor. Cumartesi-Pazar gerçekleşecek yarışmaların başlama saati ilk seans 10.00’da, ikinci seans ise 16.00’da olarak belirlendi. Yüzlerce sporcunun yanısıra ailelerinde tribünden eşlik edeceği yarışmalar için Atatürk Yüzme Havuzu’nda çalışmalar devam ediyor.

İBANOĞLU “YETENEK KEŞFİ YAPILIYOR”

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Anadolu Yıldızlar Liginin Türk sporunda sürdürülebilir, üretken ve başarılı bir sistem oluşturulması için planlandığını ve her yıl başarıyla uygulandığını söyledi. Yüzme grup yarışmalarına en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını kaydeden İbanoğlu, sporseverleri yüzme yarışmalarını izlemeye davet etti. Geçtiğimiz yıl Analig’e Denizli’den 11 branşta 340 sporcunun katıldığını söyleyen İbanoğlu, Türkiye’nin yıldız adaylarını buluşturan bu organizasyonun, yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve genç sporcuların daha çok maç tecrübesi kazanması adına önemli olduğunu kaydetti.

 

 

  

 

Editör: TE Bilişim