Denizli Haber - 22 takım ve 172 oyuncunun katılacağı ve hem takım sayısı hem de katılım gösteren oyuncu bakımından rekor sayıya ulaşmanın heyecanıyla yapılacak olan turnuvada oyuncular tam 5 ay boyunca Yüksekçıta Okulları salonlarında kıyasıya mücadele edecek. Turnuva 1 Aralık’ta başlayacak olmasına rağmen tüm takım oyuncuları antrenmanlara aylar öncesinden başladı.

TURNUVANIN KURA ÇEKİMİ 25 KASIM’DA TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU YÖNETİM KURULU ÜYESİ HÜSEYİN BEŞOK TARAFINDAN YAPILACAK

Turnuva boyunca birbiriyle mücadele edecek takımları ve takımların yer alacakları grupları belirlemek üzere yapılacak olan kura çekimi, 25 Kasım Pazartesi günü DEGİAD Sadık Emre Çaputçu Yönetim Binası’nda Türkiye Basketbol Federasyonu ve eski milli sporcu Hüseyin BEŞOK tarafından yapılacak. Kura çekimi sonrası turnuvaya katılacak oyuncular ve DEGİAD üyeleri ile yapılacak olan “Birlikte Bir Akşam” yemeği organizasyonunda Türkiye Basketbol Federasyonu Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat ESER de DEGİAD’ın davetlisi olarak yerini alacak.

DEGİAD SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ HEDEFİNDE

Yıllardır birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan DEGİAD, bu sene de bu turnuva kapsamında sosyal sorumluluk projesi yapmayı hedefliyor. Basketbol kültürünü canlandırmak ve her bireyin yaşadığı çevrede eşit imkânlarla basketbol oynayabilmesini sağlamak amacıyla okullardaki ihtiyaç durumuna göre basketbol sahası ve potaları kurmayı hedefleniyor.

DEGİAD TURNUVASI MARKA HALİNE GELDİ

DEGİAD Başkanı Hakan URHAN konuyla ilgili olarak bu yıl 5.sini düzenleyecek oldukları basketbol turnuvasını her sene üyelerin iple çektiğini ve her yıl bir önceki yıldan daha iyi bir turnuva yaparak bu turnuvanın Denizli ilinde bir marka haline geldiğini belirtti. Bu yıl düzenlenen turnuvada kura çekiminden açılış törenine, turnuva içi etkinliklerden final four etkinliklerine kadar birçok sürprizin oyuncuları ve taraftarları beklediğini de sözlerine ekledi. URHAN, DEGİAD - Yüksekçıta Okulları Basketbol Turnuvası’nın kapılarının tüm Denizli halkına ve basketbol severlere açık olduğunu söyleyerek sözlerine noktayı koydu.

DEGİAD Sosyal Faaliyetler Komisyonu Başkanı Serdar DİNÇ ise, bu seneki turnuvanın rekor katılımla gerçekleşeceğini; ayrıca turnuvanın kura çekilişinin eski milli takım oyuncusu ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok tarafından yapılacak olmasının DEGİAD Basketbol Turnuvası’nın marka değerine büyük katkı yapacağını belirtti. 2 yıldır planladıkları ve bu yıl hayata geçirecek oldukları sosyal sorumluluk projesinin de turnuvanın hazırlık aşamalarında heyecanlarını artırdığını belirten DİNÇ, DEGİAD olarak yeni sporcuların yetişmesine katkı sağlamak adına bazı okullarda basketbol sahalarını yenileme projesini en kısa zamanda başlatacaklarını söyleyerek sözlerini bitirdi.

Editör: TE Bilişim