Merkezefendi Belediyesi bir ilke daha imza attı. ‘Yüzme öğreniyoruz birlikte eğleniyoruz’ sosyal projesiyle 10 okulda kurulan 200 metrekarelik portatif havuzlarda 2 ay boyunca, 6-13 yaş aralığındaki çocuklara ücretsiz yüzme kursu verilecek. 1 Temmuz'da başlayan kayıtlarla yaklaşık 8 bin öğrencinin portatif havuzlardan yararlanacak.

Merkezefendi Belediyesi yeni bir sosyal proje daha başlattı. 6-13 yaş grubu çocuklara yönelik 10 okulda portatif yüzme havuzu kurdu.  Merkezefendi Belediyesi, yaklaşık 5 ila 8 bin miniğin 2 ay içerisinde yüzme öğrenmesini sağlayacak. Kazım Kaynak Anadolu Lisesinde açılışı gerçekleştirdi. Açılışa; Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu,Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, protokol üyeleri, yüzmeye gelen aileler ve çocuklar katıldı. Proje ile ilgili açıklama yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yüzme havuzlarımız Denizli’nin birçok noktasında var ama biz Merkezefendi olarak bir şeye karar verdik. Dedik ki çocuklarımızın servise binme sıkıntısı olmaması için en yakın okullarımız içerisinde 10 yüzme havuzunu bugün açtık. Her havuzun başında iki tane eğitici öğretmenimiz olacak.Yüzme hocalarımız bulunacak onların kontrolünde yüzme öğreteceğiz.Her öğrencimiz haftada 3 gün bu imkandan faydalanacak ve her biri de birer saat hocalarımız gözetiminde yüzme öğrenecek.Toplam 60 gün sürecek.2 ay boyunca okullarımızın açılışına kadar yani Eylül Ayı’nın başına kadar bu 10 okulumuzdaki havuzlar inşallah hizmet verecektir" dedi.

AMACIMIZ GENÇLERİ GELECEĞE İYİ HAZIRLAMAK

Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise "Bugünler de TEOG sınavlarından çıktık. LYS sınavlarını bitirdik. Sınavlar geride kaldı. 36 okulumuzda 123 rehber öğretmenimiz var.Aynı şekilde öğrencilerimiz nerelere kayıt yaptırabilir. Bunlar ile ilgili danışmanlık hizmeti veriyoruz.Bunları da söylemiş olalım. Amaç bu yavrularımızı sağlıklı gerçekten bilgili sağlıklı donanımlı nesiller olarak geleceğe iyi hazırlamak bunun bir basamağını da Merkezefendi  belediyemiz bunu bu güzel tesisle açmış ve başlatmış bulunuyor.Denizli'mizde 10 tane güzel okulumuzda Merkezefendi sınırları içerisinde bu havuzlarımız yer alıyor.Hep benim çocukluğumdan beri arzuladığım,hayal ettiğim yüzme sporu çok farklı bir spordur.Onun için sporun hangi alanı olursa olsun gerek yüzme gerek satranç gerek diğer alanlar özellikle yavrularımızın bu tür sporları çok iyi öğrenmesini istiyor" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim