Geçen hafta ki Ümraniye Spor maçında ki kötü oyun şahsım adına milli maç arasında beklediğim teknik direktör değişikliğinin daha erken olmasına neden oldu. Bu atmosferde zaten olası kayıp hafta gözüyle baktığımız bir haftayı altın değerinde bir üç puanla bitirdik. Maç başlar iken saha da oyuncu değeri olarak takımımızın üç katı bir rakip vardı. Ancak maç başladıktan sonra şunu gördük, futbolda toplam oyuncu değeri olarak bir takım rakibine göre istediği kadar üstün olsun eğer takım olmayı beceremiyorsa, takım olmayı beceren ekip maçı kazanmak adına daha şanslı oluyor.  Eski adıyla Gaziantep Belediye Spor, yeni adı ile Gazi Şehir Gaziantep Futbol Kulübü, ciddi anlamda borcu olan şehir kulübünün yerine oluşturulmuş belediye destekli yeni bir kulüp oluşturma projesinin sonucu oluşmuş bir futbol kulübü. Bu kulüpte ki futbolcuların herhangi bir maddi kaygısı yok. Maaşlarını, primlerini gayet düzenli alıyorlar. Ancak bunca maddi avantajlarına rağmen daha tam anlamı ile takım olamamışlar. Bireysel olarak çok kaliteli oyunculara, tecrübeli bir hocaya  sahip olmalarına rağmen hala lige tam anlamı ile hazır değiller. Önümüzdeki haftalarda takım yapısı oluşur ise ligimizde ki en potansiyel takımlardan birisi olabilirler. Bunun takımız açısından anlamı Gazi Şehir Gaziantep Futbol Kulübü ile ileriki haftalarda karşılaşmış olsaydık çok daha zor olabilecek bir maçı bu gün nispeten daha kolay geçirdik. Bu fikstür avantajını çok iyi kullandık.

Bu günkü maçın özellikle son yarım saatlik kısmında çok iyi bir takım oyunu oynadık. Yardımlaşma, pas trafiği ilk yarıya göre çok iyi seviyede idi. Sonuçta rakibin yorulmasının da etkisi ile öz güveni artan takımın bilinçli oyunu rakibi hataya itip maçı kazanmamıza sebep oldu.  Bu şartlarda kazanılmış bir maçtan sonra herhangi bir olumsuz eleştiri yapmak haksızlık olur. Sonuçta çok değerli bir üç puan aldık. Aynı zamanda üç puan kadar çok ciddi bir avantajımızı da gördük.

 Hepimizin bildiği gibi transfer yasağından dolayı Denizlispor geçen seneki kadrosuyla mücadele ediyor. Yani bu anlamda ligin başlangıcında birçok rakip takım tam olarak kendi takım kurgusunu oluşturamadan karşılarında bir yıldır beraber oynayan bir oyuncu grubu buluyorlar. Bu büyük avantajı maalesef ilk altı hafta da değerlendiremedik. Umarım Reha Hoca bu avantajdan olabildiğince faydalanır.

Maçtan sonra futbolcuların galibiyet sevinçleri bize takımın ne kadar ciddi bir stres yaşadığını, takımın böyle bir galibiyete ne kadar çok ihtiyacı olduğunu gösterdi.

Tebrikler TAKIM- Hep böyle…