Denizli Tavas İlçesi Hırka Mahallesi’nde 1974-1979 yılı mezunları 40 yıl sonra bir araya geldiler. 1974-1979 mezunu 3-4 arkadaş ramazan bayramında bir araya geldiklerinde eski okul arkadaşlarıyla bir araya gelme kararı aldılar ve bir araya gelecekleri günün 24 Kasım Öğretmenler Günü olmasına karar verdiler.

1974-1979 mezunları 24 Kasım’da bir araya gelme nedenlerini ise şu şekilde açıkladılar “bizi hayata hazırlayan, yetiştiren, öğreten ve hayatın kucağına bırakan sevgili öğretmeniz Musa Kudal’ı unutmamız mümkün değil. Zaten hiç unutmadık ama biz arkadaşlar olarak sevdiğimizi göstermemiz, belli etmemiz gerekirdi. Bunu da göstereceğimiz en anlamlı yerin köyümüzde bulunan, mezun olduğumuz okul olmasına karar verdik.

Toplantımızı burada yapılmasını sağlayan köy muhtarımız Hüseyin Uluksar ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Umarız bu okulun ışıkları bir gün yeniden yanar. Bahçesinde cıvıl cıvıl çocuk sesleri yükselir.

Bu özel günde başta Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sevgili öğretmenimiz Musa Kudal’ın, sınıf arkadaşımız şehit öğretmen Numan Konakçı ve eşi şehit Öğretmen Ayşe Konkçı’nın, öğretmen arkadaşımız Melahat Üzümlü Tekelioğlu ve Ahmet Kırlı’nın, emekli olan ve fiili öğretmenlik yapan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun” dediler.

Editör: TE Bilişim