Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milleti için bir dönüm noktası olduğunu hatırlatan Başkan İnamlık, “19 Mayıs, Türk milletinin yeniden şahlanışının ve kurtuluşa giden yolda, yaşadığı sıkıntılı günler sonrasında küllerinden yeniden doğduğu, milletimiz ve ülkemiz için yeni bir geleceğe doğru hayati bir adımın atıldığı önemli bir gündür.

İlk adımı 19 Mayıs 1919’da atılan Milli Mücadele süreci içerisinde Türk Milleti, Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle, uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır.

19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu gurur ve onurla, Milli mücadelenin ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100.yılını kutlamanın sevinci içindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilen bu anlamlı gün, günümüzle yarınımız arasındaki köprü olan gençliğimizin, aydınlık yarınları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır.

Bir millet, gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara, kendilerini ispat edecek imkânlar sunabildiği sürece ilerleyebilir. Çünkü bugün bizlerin bulunduğu konumlara yarın gençlerimiz geleceklerdir. İşte bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmet, aslında ülkemiz geleceğine yapılmış birer yatırım olarak değerlendirilmelidir.

Türkiye'nin en önemli serveti gençlerimizdir, bu süreçte, hiç kuşkusuz, genç nesillere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Genç nesillerimizin dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için gerek devletimiz gerekse yerel yönetim olarak bizler, var gücümüzle çalışıyoruz. Her türlü imkân ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Bizler, Türkiye’yi Dünya'nın önde gelen ekonomileri, hak ve özgürlükler cenneti yapma yolunda emin adımlarla ilerlerken her zaman enerji kaynağımız da gençlerimiz olacaktır. Genç nesillerimizin, mazimizden aldıkları ilhamla, Türkiye'yi daha da büyütmek, hedeflerine ulaştırmak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum ve Atatürk’ün bize ve gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

Editör: TE Bilişim