Tavas Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis gündemine geçilmeden önce 15 Temmuz gecesi başlayan darbe kalkışmasına yönelik tüm Belediye meclis üyelerinin ortak görüşleri dile getirildi.

En Ağır Cezayla Cezalandırılacaklar

Türkiye Cumhuriyeti demokrasisine yapılan bu hain darbe girişimini Tavas Belediye Meclisi ve Tavas Halkı olarak lanetlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Bu hain saldırının başladığı saatten itibaren Tavas en küçüğünden en büyüğüne kadar topyekün duruşuyla ve görüşüyle safını tutmuştur. Meydanları boş bırakmamıştır. İşin başından buyana bizlerle hep beraber olan tüm siyasi parti temsilcilerimiz, STK’ larımız çok ciddi bir duruş sergilemişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hain terör örgütü FETÖ ve destekçileri hukuk çerçevesinde hak ettikleri cezanın en ağırıyla cezalandırılacaklardır.  Allah bir daha güzel vatanımızı emelleri kötü olan herkesin şerrinden korusun. Darbe girişimi sonucunda şehit düşen tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Acılı ailelerine sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Var Olacaktır

Darbe girişimlerinden en fazla yara alan bir parti olduklarını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi adına Meclis Üyesi Süleyman İsen, “Hain darbe kalkışmasının gerçekleşmesi halinde güzel vatanım, Türkiyem 100 sene gerisine gidecekti. Vatanımızın menfaatine ters düşecek olan bütün hainliklerin karşısındayız. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Allah’ım bizleri bir daha böyle zor imtihanlarla sınamaz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapılanları tekrar tekrar kınıyoruz” dedi.

Atatürk İlke ve İnkılapları Doğrultusunda Daha İleriye

Bu hain kalkışmayı kınadıklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi adına Belediye Meclis Üyesi İsmail Taşkıran, “15 Temmuz gecesi yapılan hain kalkışmanın ülkemizin menfaatlerine uygun olmadığını bir takım çıkarcı ve hain örgütlerin güzel vatanımız üzerinde oynadığı bir oyundur.

Darbeler her zaman ülkemizi kaybettirmiştir. Bir kez daha bu hain saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Ülkemizin, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ileriye götürülmesini temenni ediyorum” dedi.

Biz Hep Beraber Kardeşiz ve Türkiyeyiz

Biz hep beraber kardeşiz ve Türkiyeyiz ifadelerini kullanan Ak Parti adına Meclis Üyesi Hüseyin İnamlık, “Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü de yetmeyecektir. Gün Milli Birlik ve beraberlik günüdür!

15 Temmuz darbe girişimine vesile olanların hepsini kınıyor ve lanetleniyorum. Ülkemiz için kara bir geceydi. Memleketimizin refahı ve geleceği için dik duruşumuzu sürdürmeliyiz. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.

Belediye toplantı salonunda gerçekleşen meclis toplantısı yoklama ve Temmuz ayı meclis birleşimine ait karar özetlerinin oylanmasının ardından gündeme alınan diğer gündem maddeleriyle meclis toplantısı devam etti.

Editör: TE Bilişim