Denizli Haber - Denizli’nin Tavas ilçesinde ürün kalitesi ve verimlilik ile altınova olarak nitelendirilen bereketli Ebecik Mahallesi Ovasında susuz olarak üretilen Ebecik Kavununda hasat sürüyor. 10 bin dekar alanda üretimi yapılan Ebecik Kavunu, kendine has tadı ve aromasıyla dikkat çekiyor. Susuz yapıldığı için kaliteli üretimin yapıldığı kavunda dekarda 2,5 ton verim alınıyor. Yaklaşık 25 bin ton rekoltenin gerçekleştiği Ebecik’te üretici sattığı ürünün fiyatından da memnun.

İZMİR VE ANTALYA ABONESİ OLDU

Kilosu üreticiden 2 liraya kadar alınan Ebecik Kavunu, sadece Denizli’de değil İzmir ve Antalya’da da yoğun ilgi görüyor. Üretilen tüm ürünler 2 ile gönderiliyor. Ebecik Kavunu, sadece bu 3 il değil çevre illere de gönderiliyor.

TOZLUKOĞLU HASADA KATILDI

Tavas Ziraat Odası Başkanı Süleyman Tozlukoğlu, mahallede yapılan hasada katıldı. 10 bin dekar alanda üretimin yapıldığını aktaran Tozlukoğlu, “Tavas ovasında yetiştirilen en önemli tarım ürünlerinden olan Ebecik Kavunu 10 bin dekar alanda üretimi yapılıp, Antalya’dan İzmir’e birçok ilden alıcı buluyor. Ebecik Kavununu diğerlerinden ayıran en önemli unsur; susuz yetiştirilmesidir” dedi.

Editör: TE Bilişim