Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan etüt çalışmaları neticesinde Denizli’nin Tavas İlçesi sınırları içerisinde yer alan Çakıroluk Mevkiinde taşıdığı doğal kaynak değerleri sebebiyle Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından 28 Temmuz’da, 9,16 hektarlık alan Tabiatı Koruma Alanı ilan edildi.

Biyolojik Çeşitlilik bakımından oldukça zengin olan Tabiatı Koruma Alanı içerisinde aynı zamanda Anadolu’ya özgü dağ kurbağalarından olan endemik Tavas Kurbağası (Rana tavasensis) türü yayılış göstermektedir. Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından 2019 yılında Tür Eylem Planı hazırlanarak koruma altına alınan ve izlemeleri gerçekleştirilen Tavas Kurbağası’nın üreme ve yayılış alanı çit ile çevrilmiş ve türün habitatına bilgilendirme tabelası yaptırılarak farkındalık sağlandı.

Yine Tabiatı Koruma Alanı içerisinde yer alan ve Tavas Kurbağası’nın yaşam alanına oldukça yakın bir konumda olan eski yangın gözetleme kulesinin Tavas Kurbağası Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezine dönüştürülmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi arasında protokol imzalanması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim