Tavas’ın Ulukent Mahallesi’nde tavuk çiftliği bulunan Ahmet Soyuçok, bir süre önce kendisine getirilen 12 ördek yavrusunu büyütmeye başladı. Ancak, zaman geçtikçe ördekler alışılmışın dışında bir görünüme kavuştu. Evcil ördek diye büyüttüğü yavrular angut kuşu çıktı, o da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim etti.

İlginç olay Tavas’ın Ulukent Mahallesi’nde meydana geldi. Ulukent’te tavuk çiftliği işleten Ahmet Soyuçok (27) anneleri öldüğü için kendisine getirilen 12 ördek yavrusuna yuva verdi. Yavrulara bakan, onları büyüten Ahmet Soyuçok, evcil ördek olduğunu düşündüğü yavruların farklı bir görünüme bürünmesiyle şaşırdı. Ahmet Soyuçok, kısa bir araştırmanın ardından evcil ördek diye büyüttüğü hayvanların angut kuşu olduğunu anladı.

Doğal yaşam alanlarında bulunması gereken angut kuşlarını çiftlik koşullarında tutmak istemeyen Ahmet Soyuçok, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bildirdi. EKİP GELDİ, YAVRULARI ALDI Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden bir ekip kısa süre içinde çiftliğe geldi. Görevliler, özel kuş türleri arasında yer alan angut yavrularını teslim aldı, Çivril Işıklı Gölü’nde bulunan göl koruma alanına götürdü. Yavru angutlar, burada doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Kaynak: denizlihaber.com

Editör: TE Bilişim