Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüpler Arası İl Birinciliği renkli görüntülere sahne oldu. Ekipler tüm hünerlerini sergilediler. Düzenlemeli ve Düzenlemesiz olarak iki kategoride yarışan ekiplere vatandaşlar ve protokol destek verdi.

Tavas Efeleri yarışmaya damga vurdu. Tavas Belediye Gençlik Spor Kulübü, Düzenlemeli büyükler kategorisinde İl Birincisi, Düzenlemesiz büyükler kategorisinde ise ikinci oldu. Büyük bir gurur yaşadıklarını ifade eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol , "Çalışmalarının ve alın terlerinin hakkını birincilikle ve ikincilikle alan ekibimize teşekkür ediyorum. Günlerce çalıştılar ve kupayı aldılar.

Zeybek diyarı Tavas' a da birincilik yakışırdı. Dosta güven, düşmana korku salan Zeybek kültürünü herkese tanıtmak için kolları sıvadık. Tescilli olarak Zeybek kültürünün beşiği Tavas'tır. Tavas Zeybeği dilden dile, kuşaktan kuşağa geçen bir direniş simgedir. Adı ile özdeşleşen halk oyunlarımız efelerimizin kahramanlıklarını anlatır. Başlattığımız Tavas Zeybeği Gelecek Nesillere Aktarılıyor projemizle Tavas'ta zeybek öğrenmeyen kalmayacak dedik. Kültürümüzü yaşatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda yapılacak olan her faaliyetin yanındayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

GÖZ DOLDURDULAR

Tavas Belediye Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Sorumlusu Cihan Doğan, "İlk önce desteğini gece gündüz bizden esirgemeyen Tavas Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol’a çok teşekkür ediyoruz. Hem maddi hem de manevi olarak her daim yanımızdaydı. Tavas Halk Oyunları ekibimizle geçen sene başlattığımız efsane geri dönüşümüzle bu senede iyi bir performans sergileyerek birincilik ve ikinciliğe imza attık. Zeybekler Diyarına da birincilik yakışırdı. Bundan sonraki yarışmalarda da üstün başarılara imza atacağız. Burası Efeler Diyarı" dedi.

Tavas Belediye Gençlik Spor Kulübünün ödülünü Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol takdim etti. Tavas yarışma ekibi ödülünü tekrar destekleri için Başkan Akyol'a takdim ettiler.

Editör: TE Bilişim