Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan kadın tıp ve diş hekimlerinin eğitime destek amacıyla yola çıkarak kurdukları Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı, "Şifa veren ellerden kalem tutan ellere" sloganıyla hızla büyüyor.

2017 yılında sosyal medya platformunda bir araya gelerek maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorlanan her yaş grubundan öğrenciye eğitim desteği vermeye başlayan, ardından eğitimin farklı alanlarındaki projelere de destekler sağlayan bir oluşum haline gelen Kadın Hekimler Eğitime Destek Grubu, 2018 itibariyle resmen tescil olarak Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) adıyla faaliyete geçti.

DENİZLİ’DE İLK İŞ, TAVAS YAHŞİLER İLKOKULU OLDU

Denizli’nin Tavas İlçesine bağlı yahşiler mahallesinde bulunan Tavas Yahşiler İlkokulu’nun eski yapı olmasından kaynaklı olarak tavan ve tabanları KAHEV tarafından yaptırıldı. Okul’da nem ve rutubetten kaynaklı olarak zarar gören ve yıpranan okul malzemeleri çocukların eğitimlerini olumsuz etkiliyordu. KAHEV Yahşiler İlkokulu’na eğitim öğretim materyallerini öğrencilere teslim etti.

ŞİDDETE KARŞI EĞİTİM

Eğitimli ve bilinçli kadınlar olarak bu yola gönül verdiklerini ifade eden KAHEV Yönetimi, okumak için yeterli maddi imkana sahip olamayan çocuklara kendi çocukları gibi sahip çıkmak için yola çıktıklarını ifade ediyor. “Şiddete Karşı Eğitim” düşüncesini benimseyen KAHEV, yapılan kütüphanelere de şiddete uğrayan meslektaşlarının isimlerini veriyor.

Sosyal medyadan kadın hekimlerle yola çıkan ve vakıf olduktan sonra daha geniş kitlelere ulaşan KAHEV, üyeleri ve gönüllüleriyle birlikte daha da büyümeyi ve geliştirecekleri yepyeni projelerle daha çok gencin elinden tutmayı hedefliyor. 

Editör: TE Bilişim