1978 -1979 Eğitim Öğretim Dönemi Hırka Köyü İlkokulu mezunları başta öğretmenleri Musa Kudal olmak üzere, mezun olan öğrenciler, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve vatandaşların katılımıyla 40. yıl buluşması gerçekleştirdiler.

Hırka Mezarlığında arkadaşları Şehit Öğretmenler Numan ve Ayşe Konakçı’ya ziyaret ile başlayan program daha sonra okulda devam etti. Programda mezun olan öğrenciler öğretmenleri Musa Kudal’a, Hırka Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uluksar, Hırka Mahalle Muhtarı 1. Azası Mehmet Üglü’ye günün anısına birer plaket takdim ettiler.

1978 – 1979 Yılı mezunları bir konuşma yapan Rıza Öztop, “Okuldan mezun olduktan sonra hayat meşgalesinden bir türlü bir araya gelemedik. En son bayramda Hırka’ya geldiğimizde bir kaç arkadaşımızla istişareler yaptık. Mezun oluşumuzun 40. Yılında ve 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi bir anlamlı günde arkadaşlarımızla ve öğretmenimizle buluşma kararı aldık.

40 yıldan bu yana içimizde bir uhde olan bu buluşmayı sonunda başarabildiğimiz ve sevgili öğretmenimiz Sayın Musa Kudal ile bir araya gelebildiğimiz için çok mutluyuz. Bu anlamlı günde yurt dışında olmaları sebebiyle katılamayan arkadaşlarımızın da selamlarını sizlere iletiyorum.

Ayrıca ebediyete intikal etmiş Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, arkadaşlarımız Hamide Yaralı, Ahmet Dertop ve teröristlerce görevleri başındayken şehit edilen öğretmen Numan Konakçı eşi Ayşe Konakçı’yı rahmetle anıyoruz.

Okulumuzun düzenlenerek yeniden kullanılabilir hale gelmesinde büyük yardımları olan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’a ve Belediyemize çok teşekkür ediyorum.

Son olarak sevgili öğretmenimiz Musa Kudal, iyi ki bizim öğretmenimiz olmuşsunuz. Çünkü bizi hayata hazırlayan, yetiştiren, öğreten ve hayatın kucağına bırakan sevgili öğretmenimiz Musa Kudal’ı unutmamız mümkün değildi. Zaten hiç unutmadık. İyi ki bu hayat yolculuğuna sizin düzenlediğiniz biletle yola çıkmışız. Allah size uzun ömürler versin. Saygılarımızla” dedi.

Başkan Akyol’da şöyle konuştu, “Bende sizleri bir öğretmen olarak 24 Kasım 2018 günü Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e o Başöğretmenlik verilmesinin hatırası ve anısının gününde hakikaten bu anlamlı günde hem şehit öğretmenlerimiz Ayşe ve Numan Konakçı kardeşlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Şu anda çok önemli bir görev ifa ediliyor. Yani 24 Kasım Öğretmenler Günü içi boş şekilde anılmış olarak değil. Bugün Tavas’ta, bugün Hırka’da bugün burada hakikaten çok büyük bir önem arz eden anlamlı, duygulu bir tören gerçekleştiriyoruz.

Şehit öğretmenlerimize mezarlık ziyareti yapılarak Fatihalar, Yasinler okundu. Muallimlik görevi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni nesli gerçekten Cumhuriyeti onun üzerine inşa etme, bina etme ve temelleri üzerinde yükseltecek olan yeni nesli yetiştiren elleri öpülesi öğretmenlerin, Musa öğretmenimiz ve diğer öğretmenlerimiz de burada 40. Yıl anısına burada o günkü o şartlardaki arkadaşlarımızın anıları canlandı ben inanıyorum.

Muhtarımız ve sizlerin istekleri doğrultusunda okulumuzda ve bahçesinde düzenleme yaptık. Derledik, topladık. Ben inanıyorum ki; sizler bu anlamlı günde bir işaret fişeği yaktınız. Örnek oldunuz. Çevremizde de bu ve bu gibi etkinlik ve programların bundan sonra olacağını tahmin ediyorum” dedi.

Okuldaki program Başkan Akyol’un öğretmen, öğrencilere ve vatandaşlara karanfil hediyesiyle sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim