Tavas’ta, 15 Temmuz günü darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetlerinin 12.gününde Tavas Belediye Meydanı, Denizli Osmanlı Mehteran Takımının marşlarıyla inledi.

 FETÖ/PYD üyesi bir grup terörist tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek, demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkmak için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara inen Tavaslılar demokrasi nöbetine mehteran takımın söylediği marşlarla daha coşkulu bir şekilde devam etti.

 Vatandaşlar ve protokol, yatsı namazının ardından mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş esnasında vatandaşlar tekbirler getirerek darbe girişimini kınadı. Meydanlarda toplanan binlerce kişi mehteran takımının söylediği marşlarla coştu.

Tavas Tek Yürek Demokrasi Nöbetinde

Darbe kalkışmasını ilçemizde siyasi görüşü fark etmeksizin her kesimin tepki gösterip kınayarak, darbeye ve teröristlere karşı tek yürek olan Tavas halkına teşekkür eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Bu ihanete millet olarak dur demek için buradayız. Demokrasiye sahip çıkmak için buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımız bitti deyinceye kadar meydanlardan ayrılmıyoruz. Demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Bugün mehteran coşkusunu bize yaşatan Tavas Ticaret Odası Başkanı Saffet İnamlık’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vatandaşın demokrasi nöbetine Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Cumhuriyet Başsavcısı, Kamu Kurum ve Kuruluşların müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteranın olduğu alanda vatandaşlara pilav, ayran ikramı yapıldı.

Editör: TE Bilişim