Lavanta, kozmetik ve temizlik sanayisinden sağlık sektörüne kadar birçok alanda önemli bir yere sahip. Güzel kokusu nedeniyle parfüm, sabun ve diğer endüstri kollarında, ilaç sanayinde ve aromaterapide kullanılmaktadır.

Lavantadan üretilen yağ, sabun, aromatik koku gibi birçok ürün İlçe tarımına ve ekonomiye katkı sağlamakla birlikte bölgede üretilen lavanta ürünlerinin ihracatı da yapılmaktadır.

Tavas İlçesi Kızılcabölük Mahallesi’nde yetiştirilen, rengi ve güzelliği ile dikkat çeken lavantaların hasadı yapılmaya devam ediyor. Üretim yapan Özlem Çınlar’ın lavanta hasadına katılan Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, “Farklı zenginliklere, eşsiz güzelliklere, verimli ve bereketli topraklara sahip bir İlçede yaşıyoruz. Kızılcabölük Mahallemizde yetiştirilen ve üretilip birçok farklı sektörde kullanılan lavantalar İlçemiz tarımına ve ekonomiye katkı sağlamaktadır. Biz de Tavas Belediyesi olarak, üreticilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşlarımızın da beğenisi kazanan lavanta bahçemiz, hasadı yapıldıktan sonra da birçok farklı sektörde üreticisine kazanç sağlamaya devam edecek” dedi.

Editör: TE Bilişim