Tavas Meslek Yüksek Okulu (MYO) toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tavas İlçe Başkanı Ahmet Talancıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Duvarcı, Tavas Ülkü Ocakları Başkanı Dr. Abdullah Kürşad Çobanoğlu, PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Vefa Nalbant ve çok sayıda davetli katıldı.

DOĞU TÜRKİSTAN VURGUSU

Konferansın açış konuşmasını yapan PAÜ Tavas MYO Türk Kültürü Topluluğu Başkanı Osman Arık, Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Arık, “Çin zulmünden kaçan soydaşlarımız, anayurtlarında yaşayan yakınlarından haber dahi alamazken, zulmün boyutlarının soykırıma dönüştüğü görülmektedir. Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın binlerce yıldır yaşadığı topraklar işgal altında olduğu gibi seyahat özgürlükleri kısıtlanmakta, doğum kontrolü yoluyla nüfuslarına müdahale edilmektedir. Eğitim kampları adı altında tek tip kıyafetlerin giydirildiği, kulelerde askerler tarafından kontrol edilen toplama kamplarında işkencelere maruz bırakılan soydaşlarımızın yaşadığı zulüm yürekleri dağlamaktadır. Dini inançlarına kadar müdahaleye uğrayan, zorla içki içirilen kardeşlerimizin çektiği bu sıkıntılara, sessiz kalınması anlaşılır gibi değildir. Bu zulmün bir an önce bitmesini istiyoruz” dedi.

“TÜRKLER 30’DAN FAZLA ALFABE KULLANDI”

Konferansa konuşmacı olarak katılan PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Vefa Nalbant, Göktürk abideleri ile kullandıkları alfabelerden ve Köktürk alfabesindeki yazıtlar, yas ve üzüntü ifadelerinden örnekler verdi. Nalbant, “Türkler, tarihleri boyunca 30’dan fazla alfabe kullanmışlar, bu alfabeler dine bağlı nedenlerden dolayı değiştirilmiştir” dedi.

Konferansın sonunda Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı ve Tavas Ülkü Ocakları Başkanı Dr. Abdullah Kürşad Çobanoğlu, Prof Dr. Nalbant’a çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: TE Bilişim