Tavas Belediyesi tarafından 18-19-20-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Türkiye Gençler Halk Oyunları finallerine ev sahipliği yapmak üzere Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Tavas Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Ülkemizin dört bir tarafından gelecek olan Halk Oyunları ekipleriyle adına yakışır bir yarışmaya hazırlanan Zeybekler Diyarı Tavas, ilçenin en büyük mesirelik alanı olan Bağlar Mesireliğinde hafızalara kazınacak bir yarışmanın stardını verdi.

Düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde 28 ekibin (1000 dansçının) katılacağı büyük gösteriye halk oyunları tutkunlarını davet eden Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, “Yapmış olduğumuz protokolle festivalimiz daha da şenlenecek. Halk oyunları kültürümüzün yapı taşlarından biridir ve halkımızın duygularını, düşüncelerini, kültürünü geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe taşır.

 Kültür şöleninin gerçekleşeceği festivalimizde ’ Türkiye’nin Gençleri Zeybekler Diyarında Buluşuyor ’ sloganımızla bu büyük buluşmaya tüm halkımızı davet ediyorum.

Editör: TE Bilişim