Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol "Tavas tarım ve hayvancılık konusunda potansiyeli olan bir ilçemizdir. Ürün çeşitliliği bakımından zengin içeriye sahiptir. Bu konuda çalışmalarımız oldukça yoğun. Seracılığı geliştirmek için projelerimiz var" dedi.

 

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, halka açık yıl sonu değerlendirme gerçekleştirdi. Meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımı ile Tavas Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 2015 yılında yapılan çalışmaların değerlendirmesinin yanı sıra istek ve öneriler de dile getirildi.

 

VERİMLİ BİR ŞEKİLDE SİSTEM LİDERLİĞİNİ HAYATA GEÇİRMELİYİZ

2015 yılını verimli ve aktif bir şekilde tamamladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “2015 yılını değerlendirip, 2016 yılında yapacağımız işlerin eylem planını, stratejik iş planlarını, faaliyet planlarını ve yeniden organize etmeye çalıştığımız sistem liderliğinin içeriğini konuşmak için bir araya geldik. Bizler göreve geldiğimiz günden bu güne vatandaşlarımızla beraber tüm kamu kuruluşlarımızla birlikte gelin beraber yönetelim, beraber yürütelim ve beraber hizmet edelim mantığı ile o sevdanın içini doldurmaya çalıştık. Bizim bunu gerçekleştirdiğimizi ya da gerçekleştirmeye çalıştığımıza inanıyorum.

Konuşmamın başında dediğim gibi sistem liderliğini en iyi şekilde yapmalıyız. Sistem liderliği, önceden basiretle, verasetle, önsezi ve öngörü ile uyanık ol, güçlü ol ve proaktif davran demektir.

Sistem liderliğinde paranın finansını iyi yöneteceksiniz. İnsan kaynaklarını iyi yöneteceksiniz. Son olarak ta halkla iletişim konusunda uzman olunmalı. Bu üçlüyü tamamlamadığımız zaman başarı beklemek hayal olur.

Tavas’ımızın ihtiyacı olan çalışmalarımızı değerlendirerek kademeli bir şekilde sorunları yerinde ve doğru bir şekilde çözmeye gayret ediyoruz. Ekipman eksiklerimizin ne olduğunu ilk geldiğimiz günden bu yana dökümanını çıkarıp eksikliklerimizi tamamlıyoruz. Tüm mahallerimize en iyi hizmeti verebilmek için araç ve gereç takviyesini en üst düzeyde tutmalıyız. Yıl içerisinde tüm personelimize yönelik iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli eğitimleri aldırdık. Bunun yanında kuruma bilgi akışı ve işleyiş konusunda verimli olacağını düşündüğümüz gerek mali, gerekse iletişim konusundaki eğitimlerimizi personelimize vermeye gayret ediyoruz.

Tavas’ımızın kalkınması için birçok projeye imza atıyoruz. Tavas’ın tanıtımını daha aktif bir şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Bizler zorunlu olarak tüm mahallerimizin refahı ve kalkınması için gerekli adımları atıyoruz. Bizler bunları yaparken sevdayla, aşkla yapıyoruz. Ne kadar severek yaparsak o kadar çok geri dönüşlerde seviliyoruz ve takdir ediliyoruz. Belediye Kanunu’nun bize öngördüğü şeffaf olma ve hesap verebilirliği bizler ilke edindik. En alttan en üstte doğru ambarda ne kadar malzeme var bilmeli ve herkes ayağını yorganına göre uzatmalı, gardını ona göre almalıdır. Yapacağı hizmetleri planlayarak ciddi bir şekilde yapmalı. Bizler değer veriyoruz. Çünkü bu yönetimde, en alttan en en üstte doğru herkes paydaştır ve değerdir.

 

HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Tavas Belediyesi olarak 2016 yılında birçok projeyi hayata geçireceğiz. SGK binamızın yapımı, Gazi İlkokulu üzerindeki alanda yapılacak olan Kent Ormanı inşası işletmeleriyle beraber Denizli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 2016 yılı içerisinde tamamlanacak. Halı sahlarımızın yapımı devam ediyor. Kızılcabölük Futbol Sahamız Büyükşehirimizin yoğun çalışmasıyla futbol severlerin hizmetine sunuldu. Spor Toto ile anlaşmalarla Karahisar mahallemizdeki futbol sahamız %80 civarında tamamlandı. En kısa zaman da tamamlanıp futbol severlerin hizmetine sunulacak. Merkez ve mahallerimizde parkların yapımı devam etmektedir. Ayrıca spor kompleksleri, oyun gruplarını tüm mahallerimizde gerek okul bahçelerine gerekse uygun olan yeşil alanlara yerleştirdik. Karahisar mahallemizde lise inşaatımız tamamlanmak üzere. Ve yakında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu ile birlikte 200 yataklı yurt binamızın temelini atacağız. Kapalı Pazar yeri inşaatımız hızla yükselmeye devam ediyor. Tüm mahallerimizde de kapalı pazar yerlerinin yapımı devam ediyor. 112 Acil Servisimizin binası ocak ayı içerisinde tamamlanacak. Tekel binamızın değerlendirilmesi konusunda çok güzel projelerimiz var. Bunları da 2016 yılı içerisinde hayata geçireceğiz. Eğitim konusunda ise ilçemizde bulunan Yüksek Okulumuza yeni bölümleri kazandıracağız. Önümüzde ki eğitim ve öğretim yılına yeni binasıyla beraber hazır vaziyete getireceğiz.

REFAH VE HUZUR DOLU BİR YIL OSUN

2016 Yılının tüm vatandaşlarımıza bol kazanç, sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Toplantımıza katılımlarıyla onurlandıran tüm vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birim müdürlerime çalışmalarındaki üstün gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Konuşmamı Yusuf Has Hacib’in bir sözüyle tamamlamak istiyorum. “Aklın güzelliği dildedir. Dilin güzelliği sözdedir. Kişinin güzelliği yüzdedir. Yüzün güzelliği gözdedir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim