Denizli Haber - Tavas’ın geleneksel kültürünün ve önemli değerlerinin tanıtıldığı Tavas, Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’ nin bu yıl 21-24 Temmuz tarihleri arasında 4. düzenlenecek. Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, festival öncesi Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda basın mensupları ile bir araya gelerek dolu dolu geçecek festival programı hakkında bilgiler verdi.

“Geleneksel kültürümüzü tanıtmak amacıyla bu yıl 4.’sünü düzenlediğimiz Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’mizde 4 gün boyunca devam edecek kültür ve sanat etkinliklerimizin yanı sıra birbirinden değerli yerel ve ünlü sanatçılarımız sahne alacaktır” diyen Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

 “Festivalimizin temel amacı, Tavas’ımızı tanıtmak, zeybek kültürümüzü devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmaktır. Mücadeleyi, asaleti, kahramanlığı anlatan, dilden dile, kuşaktan kuşağa geçen bir direniş, haksızlığa karşı çıkan, dağları mesken tutan efelerin öyküsüdür. Adı ile özleşen bu halk oyunumuz kendine has ezgileri, kıyafetleri ve ağır figürleri ile kökeninde efelerin yiğitliğini anlatır”.

Editör: TE Bilişim