Son zamanlarda aşırı boyutlara varan küçük kız ve erkek çocuklarına, kadınlara, kediye, köpeğe, ördeğe ve diğer hayvanlara yönelik tecavüzler ne aklın, ne vicdanın, ne de insanlığın kabul edemeyeceği bir duruma dönüşmüş durumda.

Hal böyleyken TBMM’sinde şu an çok küçük yaşta çocuklara (pedofili) tecavüz eden, veya sözüm ona bu çocuklarla ailelerinin rızasıyla birlikte olan 4 bine yakın kişinin, bu çocuklarla evlenmesi ve serbest bırakılmasını kapsayan bir önerge tartışılıyor.

 

Maddeyle ilgili Meclis Genel Kurulu'nda bilgi veren Bakan Bozdağ ise konuyla ilgili şunları söylüyor :”Bu önerge, ülkemizde yaşanan çok ciddi bir sorunu çözmek maksadıyla verilmiştir. Şu anda cezaevlerinde pek çok kişi var, bu yönde tutuklanmış ve hüküm giymiş kişi. Düğün yapılmış, dernek yapılmış, gelmişler, hediyeleri takmışlar, resmen evlenmişler; medeni kanun anlamında değil, yani halk arasında kabul şeklinde söyleyelim. Çünkü bu madde geçici konuyor ve ileriye dönük bir uygulaması bunun kesinlikle olmayacak” diyor.

Küçük çocukların aileleri kanalıyla dedesi yaşındakilerle birlikteliğe zorlanmasını ise “küçüğün  iradesi” şeklinde ifade edip, küçük yaşta evlilikleri teşvik etmeye yönelik bir adım atmadıklarını, yaş tutmadığı için gayri resmi evlenenlerin cezaevine gittiklerini, annenin ise kucağında çocuğuyla kaldığını ve bu mağduriyeti ortadan kaldırmayı istediklerini belirtiyor. Cinsel istismar suçu işleyenlerin ise, bu suçun kapsamı dışında olduğunu söylüyor.

Bakan bu şekilde ifade ediyor.

 

Fakat ben, küçücük yaşta, henüz bebekleriyle oynayan bir çocuğun dedesi yaşında biriyle birlikteliğe zorlanmasını, direkt olarak cinsel istismar yani tecavüz olarak yorumluyorum.

Caydırıcılık ise, bu kişilerin mağdurlarla evlendirilmesi değil, küçücük çocuklarını böyle bir birlikteliğe sürükleyen ana ve babaların da en büyük cezaları almasıyla mümkün olur.

Madem bu tür olayların önüne geçilmek isteniyor, o zaman kanun maddeleri içine hem o minicik bedenlere utanmadan tecavüz eden yaratıklara, hem de ana ve baba olacak o vicdansızlara yönelik ceza maddeleri uygulansın..

Uygulansın ki, o zaman çocuk gelinlerin ve tecavüzün önü alınabilsin diyorum.

O minicik çocukların fikri sorulmadan ve neyin ne olduğunu bile anlamadan, hayatı boyunca iğrenç bir tecavüz ve tecavüzcüsüyle baş başa bırakılması hangi vicdana sığar soruyorum.? Tecavüze uğrayan o minicik bedenin ruhsal ve psikolojik durumu ne olacak?

Her şeyden öte, dünyaya gelen çocuklarının ruh sağlığı nasıl olacak?

Ülkemizde kendi öz çocuğuna, yeğenine, gelinine, torununa, yetmiyormuş gibi minicik erkek çocuklarına, ağzı dili söylemez hayvancıklara tecavüz edenler ne olacak?

Bu mağdurlar da tecavüzcüleriyle mi evlendirilecek?

Bu pedofili hastası dengesizler ve en yakınına bile vicdanı sızlamadan tecavüz edenler birkaç yıl yatıp yine sokaklara mı salınacak?

Öte yandan yapılan araştırmalar, hayvanlara tecavüz eden sapkınların, bir süre sonra çocuk ve kadınlara yöneldiğini de göstermektedir.

Bu nedenle ailelerin, çocuklarını korumak için internet ulaşımını sürekli kontrol etmek, kimlerle vakit geçirdiklerini takip etmek, çocuğun arkadaşlarıyla iletişim içinde olmak ve çocuğunun davranışlarını gözlemlemek öncelikli sorumluluğu olmalı.

TBMM’sinde görüşülen yasanın sonucu şu an ne olur bilemiyorum ama, benim düşüncelerim çocuklara, kadınlara, hayvanlara cinsel şiddet uygulayanların, bir daha böyle bir girişimde bulunamayacakları en ağır cezalara çarptırılmaları. Öte yandan 11 yaşındaki minicik kızını 60 yaşındaki adamla birlikte olmaya zorlayanlara da aynı ağır cezaların uygulanması.

Çünkü kendi rızası dışında cinsel saldırı veya şiddete uğrayan, ya da ailesinin evlendirdiği kişilerin hayatı boyunca kabuslar içinde yaşayacağı, psikolojilerinin, ruhsal durumlarının tümden bozulacağı bir gerçektir.

Bu nedenle tecavüze çanak tutan, teşvik eden hiçbir fikir kabul edilemez. Her şekilde tecavüz veya taciz en ağır şekilde cezalandırılmalı ve bu tür kişiler, bir daha böyle davranışlara yönelmemeli. Kanunlarda bu yönde düzenlenmeli ki, toplumdaki çocuklar, kadınlarla hayvanlar da huzurla ve korkusuzca yaşama şansına kavuşabilsin!.

Sağlıcakla kalın!