Denizli Haber- Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kahramanca verdikleri mücadelenin zaferle ve tam bağımsızlıkla taçlandığını ifade eden Başkan Tefenlili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi milletimizin cesur, özverili ve fedakârca mücadelesi neticesinde zaferle taçlandırıldı.

Atatürk ve O’nun silah arkadaşlarının üstün gayretleriyle kazanılan bu zafer Anadolu’nun ilelebet Türk yurdu olarak kalmasını sağladı.

Milletimiz zor şartlar altında kazandığı bu zaferle tüm dünyaya vatanından ve bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini gösterdi.

Bugün üzerine bastığımız topraklara “vatanımız” diyebiliyorsak bunu başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere imkansızlıklar içerisinde toprağımıza sahip çıkan atalarımıza borçluyuz.

Türkiye Cumhuriyeti geçen 100 yıllık süreçte birçok zor sınavdan başarıyla geçti. Çünkü biliyoruz ki bizim atalarımızın miras bıraktığı bu vatandan başka vatanımız yok.

Bizler iş dünyası olarak var gücümüzle çalışacak, daha çok istihdam yaratıp daha çok üreteceğiz. Sahip olduğumuz vatanımızı kalkındırmak, ekonomimizi geliştirmek, refah düzeyimizi arttırmak hepimizin boynunun borcudur.

Anadolu’nun Türk yurdu olarak kalması için canla, başla mücadele eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve milletimizin göstermiş olduğu eşsiz mücadele daima gurur kaynağımız olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100. yıldönümünü kutluyor, bu cennet vatanı bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Editör: Tahir Aygün