Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili sevgi, huzur ve refah diledi. Tefenlili “2017 yılının ülkemizde ve tüm dünyada barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

Tefenlili, yeni yıl vesilesiyle yayımladığı mesajında, “İçinde bulunduğumuz yılın son günlerine geldik, 2017 yılına girmek üzereyiz. Yeni yıla girmenin heyecanını yaşadığımız şu günlerde, geride bıraktığımız yıla baktığımızda yüreğimizi yakan birçok olay yaşadık. Terör saldırıları, demokrasimize yapılan darbe girişimi gibi olaylar millet olarak hepimizin canını yaksa da milletimiz birlik ve beraberliğini koruyarak hepsinin üstesinde gelmiştir.

Ülke olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılına demokrasimiz ve ekonomimiz ile daha güçlü girmeyi hedefliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda 2017 yılında daha çok çalışıp daha çok emek sarf edeceğiz. Ülkemizin gelişmesine engel olan güç odaklarına karşı olan kararlı duruşumuz daima devam edecektir.

İlimizdeki tarıma dayalı gıda sanayinin ekonomik göstergesi olan Borsamız İşlem Hacmi, 2015 yılında 1.6 Milyar TL iken, 2016 yılında 2.1 Milyar TL’nin üzerine çıkarak yaklaşık yüzde 35’lik bir artış göstermiştir. Ayrıca Borsamızdan tescillenerek geçen tarımsal ürün ihracat miktarı, 2015 yılında 11.500 ton iken, 2016 yılında, yüzde 50’nin üzerinde artarak 17.500 tona yükselmiştir. Tarıma dayalı gıda sanayinin her yıl geliştiği ilimizde, bu rakamların 2017 yılında daha da artacağını öngörmekteyiz.

Denizli Ticaret Borsası olarak üyelerimize verdiğimiz hizmetin kalitesini arttırarak, Denizli’de tarımın ve ekonominin daha çok gelişmesi için ihtiyaç olan projelerin gerçekleşmesinde yoğun çaba sarf edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile iş dünyası olarak tüm milletimizin yeni yılını en içten duygularımla kutlar, yeni yılın güzel ülkemize huzur, refah ve barış getirmesini temenni ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim