Ülkemizde son dönemde gündeme gelen kayıp çocuk haberleri 7’den 70’e herkesi üzüntüye boğuyor. Biz de ailelerin çocuklarının güvenliğini sağlamaları için en iyi çocuk takip uygulamaları listesini hazırladık.

Sizler için seçtiğimiz bu uygulamalar ile çocuğunuzun yerini anbean izleyebilirsiniz. Olası bir kaybolma durumunda ise çocuğunuzun konumunu harita üzerinden görebilirsiniz.

En iyi çocuk takip uygulamaları... Çocuğunuzun konumunu haritada görün

iOS ve Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bu uygulamaları, çocuğunuzun telefonuna mutlaka yüklemenizi tavsiye ediyoruz. Bu uygulamalarla çocuğun güvenliği için özgürlüğünü kısıtlamayacak bir şekilde uzaktan takip etmek mümkün.

Arkadaş Bul uygulaması

En iyi çocuk takip uygulamaları... Çocuğunuzun konumunu haritada görün

Çocuğunuz iPhone kullanıyorsa "Arkadaş Bul" uygulaması ile konumunu takip edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken; Arkadaş Bul uygulamasını kendi iPhone’unuz üzerinden açmanız ve “Ekle” butonuna tıklayarak çocuğunuzun iPhone’una istek atmanız.

Daha sonra çocuğunuzun iPhone’undan isteği kabul etmeniz gerekiyor. Bu işlemleri yaptıktan sonra çocuğunuzun konumunu Apple Haritalar üzerinden anbean görebilirsiniz.

MamaBear

En iyi çocuk takip uygulamaları... Çocuğunuzun konumunu haritada görün

iOS ve Android için geliştirilen MamaBear uygulaması ile tüm aile bireylerinin konumunu takip edebilirsiniz. MamaBear uygulamasını çocuklarınızın telefonuna ve kendi telefonunuza yükledikten sonra üye olun. Daha sonra mail adresine takip isteği gönderin.

MamaBear uygulaması eşleşen aile bireylerinin konumlarını göstermekle kalmayıp, eğer çocuğunuz araç kullanıyorsa kaç km hız ile gittiğini de gösteriyor.

 

WhatsApp

En iyi çocuk takip uygulamaları... Çocuğunuzun konumunu haritada görün

Herkesin kullandığı anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp üzerinden de çocuğunuzu takip edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Çocuğunuzu WhatsApp ile takip etmek için; çocuğunuzun telefonundan WhatsApp’ı açın ve kendinizi bulun. Daha sonra + tuşuna basın. Açılan ekrandan Konum seçeneğine tıklayın. Daha sonra “Mevcut Konumu Paylaş” seçeneğine tıklayın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra WhatsApp üzerinden çocuğunuzu anbean Google Haritalar üzerinden izleyebilirsiniz.

Spyzie

En iyi çocuk takip uygulamaları... Çocuğunuzun konumunu haritada görün

Aylık üyelik sistemi ile çalışan Spyzie uygulaması diğer uygulamalardan farklı özellikleri ile dikkat çekiyor. Spyzie sadece takip uygulaması değil çocuğunuzun tüm telefon hareketlerini takip etmenizi sağlayan en iyi uygulama diyebiliriz.

Spyzie ile çocuğunuzun telefon görüşmelerini, mesajlarını, uygulamalara ne kadar süre harcadığını ve internet geçmişini görebilirsiniz.

Spyzie ayrıca Android uygulaması ile çocuğunuzun telefonundaki uygulamalara kısıtlama koymanızı da sağlıyor. Örneğin; sosyal medya uygulamalarına günlük saat limiti koyabiliyorsunuz.

Uygulama ayrıca; çocuğunuz belli bir bölgeden ayrıldığında uyarı veriyor. Ana kontrolü Windows ve macOS PC üzerinden de yapılabilen Spyzie, alanında en iyi uygulamalardan biri olarak değerlendiriliyor.

Editör: TE Bilişim