Jane Manchun Wong Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklama ile birlikte Facebook Messenger'ın Android versiyonu için karanlık modun test edildiğini müjdeledi.

Henüz geliştirilme aşamasında olan karanlık tema ile birlikte FacebookMessenger uygulamasını karanlık ortamlarda kullanılmasını daha da kolay hale getirecek. Bu mod sayesinde gece karanlığında hem ekranın parlaması ile gözlerimiz yorulmayacak, hemde pil kullanımı daha da azaltılacak.

Şimdilik karanlık temanın hangi ülkelerdeki kullanıcıların huzuruna sunulduğu bilinmese de Facebook'un, söz konusu bu özelliğini kısa süre içerisinde tüm dünyada ve ülkemizde de kullanıma sunması bekleniyor.

Henüz şirket yetkilileri tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa daFacebook'un, karanlık tema ile birlikte ayrıca uygulamanın arayüzünde yapmış olduğu bazı değişikliklerde dikkatlerden kaçmıyor.

Yapılan değişiklik ile birlikte Messenger uygulamasının sekme sayısını azaltan sosyal medya devi, kullanıcılarına kullanıma daha rahat bir kullanıcı arayüzünü de sunmakta.

Hatırlarsanız Facebook, Ekim ayında yeni kullanıcı arayüzü olan Messenger 4'ü tanıtmıştı. Tasarımının sadeliği ve mesajlaşma ve bağlantı kurma odaklı güçlü özellikleriyle öne çıkan Messenger 4, ile birlikte Facebook, anlık mesajlaşma uygulamasında köklü değişikliklere gitmişti.

Editör: TE Bilişim