Sosyal medya her geçen gün hayatımızda büyük bir yer edinmeye devam ediyor. Yabancı sosyal medya platformlarının yoğun bir biçimde kullanıldığı ülkemizde, yerli sosyal medya platformları da ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Liseli Kız Öğrencileri tarafından ilk olarak makale sitesi olarak tasarlanan proje oldu. Sosyal Liseliler adı altında liseli gençleri girişimciliğe, bilime, teknolojiye yönlendirmek amacıyla bir sosyal medya platformu kurmak için yola çıkan lise öğrencileri Coopcool adında bir sosyal medya platformu oluşturdu. Her ilde platform için çalışan bulunan platformun Denizli'de de lise öğrencileri çalışmaları ile katkı sağlıyor. 

Son günlerde ülkemizde sosyal medya tartışmaları devam ederken projeyi hazırlayan lise öğrencileri projenin çıkış amacını, lise öğrencilerinin yine öğrenciler tarafından yazılan bir uygulamada zaman geçirmelerini sağlayarak eğlenmelerini ve eğlenirken öğrenmelerini, hem ülkede dış kaynaklı sosyal medya uygulamalarına harcadığı paranın ülke içinde kalmasını sağlamak, hem genç nesil üzerinde etkin bir rol oynamak ve onları ülke geleceğini hazırlamak için gerekli çalışmaları yapmak olarak tanımlıyor. 

'Denizli Coop Cool'un en aktif olduğu illerden biri'

Uygulama ile ilgili Denizli'de çalışmaları sürdüren Albayrak Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi M.Ceylin Gözüm, geliştirdikleri proje hakkında konuştu. 

Gözüm, 'Uygulama ile ilgili Denizli'de çalışmaları sürdüren Albayrak Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi M. Ceylin Gözüm, geliştirdikleri proje hakkında konuştu. Gözüm, ' Coop Cool,  lise öğrencilerinin sosyal bağımlılıklarını azaltılarak, eğlenirken öğrenebilecekleri, sadece akranları ile iletişim kurabilecekleri  sosyal medya uygulamasıdır. Uygulama içerisinde geçirilecek zamanın iki saat ile kısıtlanması ve uygulamanın gece 00:30'dan sonra erişime kapatılarak bağımlılığın azaltılması, uygulama içerisinde eğitim içerikli paylaşımların hediye kazandırarak eğlenirken öğrenemleri ve sadece lise öğrencilerinin kayıt olmasına izin verilerek akranları ile iletişime geçmelerinin sağlanması, uygulamamızın üreteceği çözümlerden bir kaçıdır. Ülkemizdeki 5 Milyon lise öğrencisini tek bir çatı altında toplayarak, teknolojide dışa bağımlılığın azaltılması ile ülke sermayesinin dışa aktarımının engellenmesi, ayrıca sosyal medyalarda bıraktığımız verileri ülke içinde tutmak hedeflenmektedir. Resmi olarak bir şirket olmasak da aynı bir şirket mantığı gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplam gönüllü olarak 50 kişi Coop Cool üzerinde çalışıyoruz, ve 3789 kullanıcımız var.  Daha çok gelişmemiz ve uygulamamızı daha fazla liseli öğrencisine ulaştırmak için yatırım arayışı içindeyiz. Ben ise Coop Cool'da yazılımcı olarak çalıyorum ve Coop Cool Denizli ilinin yöneticisiyim, Denizli Coop Cool'un en aktif olduğu illerden biri ve Denizli'de lise öğrencileri ile etkinlikler, hackathonlar, konferanslar düzenlemeyi hedefliyoruz. ' dedi.

Editör: TE Bilişim