İstanbul’da bu yıl 25. Kez EVTEKS Fuarı CNR EXPO İstanbul Fuar alanında açıldı. Fuara Denizli’den katılan firmalardan biri olan Evteks Tekstil 1 B-18’deki standında ürünlerini sergilemeye başladı. Ancak firma alışıla gelen fuar stant anlayışının dışına çıktı.

Denizli’de TEKNOKENT’te bir firma ile birlikte hazırlanan sanal gerçek gözlüğü sayesinde Evteks stantına gelen yerli ve yabancı konuklar, firma tarafından hazırlanan koleksiyonları, gözlük sayesinde görerek, işiterek ve dokunarak inceledi. Uygulamanın fuarda ve Türkiye’de ilk kez kendileri tarafından hayata geçirildiğini belirten Evteks Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, “8 aylık çalışmayla özel gözlüğü tasarladık. Sanal gerçek gözlüğüyle birlikte tekstilde koleksiyon hazırlama sürecini normalde 2-3 aydan 1 haftaya indirdik. İstanbul’daki fuarda ilk kez hayata geçirdiğimiz uygulamayla hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlayan bir teknolojiyi kullanmaya başlamış olduk. Alanında bir fuarda ilk kez gerçekleşen bu uygulama sayesinde, tasarım üretim sürecine hız ile birlikte rekabet gücü de kazandırdık” dedi.

Gözlük 6 koleksiyonu tanıtıyor Fuarı ziyarete gelenlerin de yoğun ilgisini çeken sanal gerçek gözlüğüyle kendilerine ait 6 farklı tekstil koleksiyonun tanıtımını yaptıklarına dikkat çeken İsa Dal, “Firmamıza ait ‘Balayı’, ‘Uludağ’, ‘Denizli’, ‘Pamukkale’, ‘İstanbul’ ve ‘Topkapı’ koleksiyonlarımızı tasarımcılarımız bilgisayarlarında çizdi. Çizilen tasarımların üç boyutlu olarak görselleri hazırladı. Hazırlanan bu görsellerde sanal gerçek gözlüğüne yüklendi. Ortada bir ürün falan yok. Gözlükle stantımızda gezmeye başlayan yerli ve yabancı müşterilerimiz, ürünlerimize sanalda, dokunuyor, görüyor ve işiterek inceleme yapıyor. Mesela gözlükle Denizli Koleksiyonumuzu inceleyen bir müşterimiz aynı zamanda gezen Denizli Horozlarını görüyor, seslerini de işitiyor. Bu uygulamayla birlikte stantımız da yoğun ziyaretçi almaya başladı. Denizlili bir firma olarak en büyük ev tekstili fuarında bir farklılık ortaya koyduğumuz için mutluluk duyuyoruz” dedi. EVTEKS Fuarı, bu yıl 160 bin metrekarelik bir alanda, 1000’den fazla marka ile 120 ülkeden, 150 bin ziyaretçiyi ağırlayacak

Editör: TE Bilişim