Şirket içerik oluşturucuların hangi özellikleri sık kullandığı konusunda uzun süredir çalışıyor. YouTube Premium özelliğinin kullanıcılar tarafından tercih edilmemesi ve beklediği kullanım sayısına ulaşamamasının ardından tekrar gözden geçirdikten sonra sıra ek açıklamalar özelliğine geldi.

Bu analizler sonucunda YouTube ek açıklamalar özelliğini, 15 Ocak 2019tarihinden itibaren kaldıracak. Bunun birkaç nedeni var. Öncelikle, YouTube ek açıklamaları  mobil cihazlarda çalışmıyordu ve bu nedenle çok büyük bir kitle özelliği kullanamadı. Bu durum da içerik oluşturucuların ek açıklamalar kısmını önemsememesine sebep oldu.

İkinci olarak bu özellik her video için iyi bir görüntü oluşturmuyor ve çoğu zaman yaratıcılar tarafından da istismar ediliyordu. YouTube kartların ve bitiş ekranlarının kullanıma sunulmasından sonra, ek açıklama kullanımının %70 oranında düştüğünü de ek olarak paylaştı.

Tüm bu sorunları ve bu özelliklerin platformdaki popülerliğini göz önünde bulundurarak bu özellikten vazgeçeceğini duyuran şirket, sızdırılan haberlere göre yeni özelliklerin geliştirilmesi üzerinde çalışıyor.

 

Editör: TE Bilişim