Denizli Haber - Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından başlatılan ‘Türkiye’nin Önderleri’ projesi, 1. Kademesi Denizli İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (DENİMDER) ev sahipliğinde Çamlık Hayal Kahvesinde düzenlenen kahvaltı programıyla başladı.

WhatsApp Image 2022-11-07 at 14.40.08 (1)

2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca hafta sonları devam edecek projeye katılan öğrencilere Denizli İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (DENİMDER) Başkanı Fatih ışık ve dernek yönetim kurulu üyeleri tarafından bilgiler verildi. DENİMDER Dernek binasında hafta sonları öğrencilerin kitap okuma, film ve belgesel izleme, tahlil programları, gezi, kamp, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler, sosyal sorumluluk projeleri, üniversite öncesi rehberlik ve öğrenci koçluğu gibi etkinliklere katılacaklarını anlatan DENİMDER Başkanı Fatih Işık, yıl boyu yapılacak faaliyetlerle öğrencilerin kendini tanıması, yeteneklerini ve eksik olduğu yanları fark edip geliştirmesi, temel kültürel ve sosyal becerileri kazanmaları hedeflediklerini söyledi.

WhatsApp Image 2022-11-07 at 14.40.08

Türkiye’nin Önderleri Programının, ülkemizin ve milletimizin geleceğine yön verecek önder şahsiyetler yetiştirmek amacıyla eğitim ve kişisel gelişim faaliyetleri olarak hazırlandığına dikkat çeken Dernek Başkanı Işık, “Türkiye’nin önderleri projesini biz Denizli İmam Hatip Mezunları Derneği olarak Denizli’nin önderleri olarak genişlettik. Bu proje kapsamında Denizli’de öğrenim hayatına devam eden 9 -10 -11 sınıf öğrencilerine okula da aldıkları eğitime katkı olarak hem hayata hazırlayabilmeyi hem de Denizli’nin 1176 dan bu güne devam eden süreçte nasıl bu toprakların Türkleştiğini, İslamlaştığını gençlerimize öğretmek istiyoruz. Ali Fuat Başgil,  Mustafa Kutlu, Payemi Safa, İskender Pala gibi yazarların eserlerini ve yazarların müelliflirinin eserlerini öğrencilerimize daha iyi anlatacağız tanıtacağız. 2021 -2022 eğitim öğretim yılında birinci yılına başladık. Şimdi ikinci yılı başlıyor. Programlarımıza katılan 150 öğrencimiz var.” Dedi

Editör: Tahir Aygün