Denizli Haber - Buldan’ın 182 çeşit kuş türüne ve yüzlerce bitki türüne ev sahipliği yapan doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü’nde Buldan Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Hıdırellez Uçurtma Şenliği, yoğun ilgi gördü. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çetin Atalay, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Serdal Uğur, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, belediye meclis üyeleri eşleri ve çocuklarıyla birlikte katıldığı Şenliğe, çok sayıda çocuk aileleriyle birlikte geldi.

Uçurtmaların Yayla Gölü’ne çok yakıştığını ve güzel bir renk kattığını söyleyen Başkan Şevik, "Bu yıl ilk kez Hıdırellez Uçurtma Şenliği düzenledik.  Hıdırellez, eski çağlardan beri bahar- yaz mevsim bayramı olarak kutlanıyor, 5 -6 Mayıs’ta Hızır ve İlyas'ın her sene bir kez kavuştuğuna inanılıyor. Anadolu, Orta Doğu, Irak, Suriye, Kırım, Azerbaycan ile Balkan ülkelerinde bayram olarak kutlanan Hıdırellez geleneğini unutturmamak ve çocuklara aşılamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Yoğun katılımın olması, bizleri mutlu etti. Hıdırellez ve Uçurtma Şenliği’ni her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bugün, yüzlerce çocuğumuzun, aileleriyle birlikte yaptıkları uçurtmalar Süleymanlı Yayla Gölü’nü renklendirdi” dedi.

Uçurtmalar Yayla Gölü’nü renklendirirken, uçurtma uçuranların coşkusu da görülmeye değerdi.

ANNELER DOYASIYA EĞLENDİ

Başkan Şevik, Anneler günü olması nedeniyle etkinliğe katılan annelere çiçek verdi, günlerini kutladı. Hareketli müzik eşliğinde dans edip, günlerini doyasıya eğlenerek kutlayan anneler, Başkan Şevik’e böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ettiler.

Palyaço gösteri, yüz boyama etkinliklerle eğlenen çocuklara uçurtma dağıtan Buldan Belediyesi, katılımcılara pilav ayran ikram etti.

Editör: TE Bilişim