Denizli Haber - Eylemin ilk ayağı; sendikanın Genel Başkan Yardımcısı İbrahim GÜZEL ile Başkan Vekili Erdem YALÇIN’ın yaklaşık 450 km’yi bulan İstanbul’dan Ankara’ya Yüksek Öğretim Kurulu önünde son bulan 5 günlük bisiklet yolculuğu oldu.

Ülkemizin dört bir köşesinde üniversitelerde görev yapan ÜNİPERSEN temsilcileri 8 Eylül’de Ankara'da Anıtkabir’i ziyaret ederek, mozoleye çelenk bıraktılar. Tören sonrasında Üniversite İdari Personeli İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Eylem programının en önemli kısmı olan 9 Eylül 2022’de, 107 ÜNİPERSEN temsilcisi YÖK önünde basın açıklaması yaparak üniversite idari personelinin sorunlarına dikkat çekti.

YÖK yöneticilerinin sendika yöneticileri ile bağlantı kurmasını eylemin başarılı ve etkili geçtiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Mustafa ÇAN, Ankara’daki eylem dizisinin son kısmında ise ÜNİPERSEN genel merkez binasının açılışının yapıldığını belirtti.

PAÜ ÜNİPERSEN Temsilci Yardımcısı Mustafa ÇAN, ÜNİPERSEN-Ankara’2022 eylemine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Üni-Per-Sen bir ilki gerçekleştirerek yıllardır üyesi olduğu öğretmen sendikaları tarafından dile getirilmeyen haklarını haykırmıştır.  Üniversite idari personeli ne yazık ki yükseköğretim kurumu personeli olmasına rağmen, kurumda verilen tazminatların hiç birinden yararlanamamakta, tayin hakkı görmezden gelinmekte ve birçok alanda itibarsızlaştırılmaktadır. Yıllarca öğretmen sendikalarında unutulan üniversite idari personeli, artık ÜNİPERSEN sayesinde YÖK önünde üniversite idari personelinin sorunlarının, haklarının, taleplerinin yüksek perdeden haykırıldığı günlere gelmiştir. Gururlu, onurlu ve mutluyuz. Haklarımızı alana kadar mücadelemiz her alanda kesintisiz ve kararlı bir şekilde devam edecektir. "

Editör: Tahir Aygün