Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı suçunu işlemek isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilerek şüphelilerin yakalanmasına yönelik yakalama çalışmaları yapıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince alınan istihbari bilgiler ve yürütülen çalışmalar doğrultusunda Denizli'de her türlü kaçakçılık faaliyetinin önlenerek suç ve suçluların açığa çıkartılması amacıyla çalışmalara başlanıldı.

Alınan bilgiye göre Denizli'de kaçakçılık suçlarının önlenmesi faaliyetleri çerçevesinde görevli ekiplerce tütün ve tütün mamulleri satışı yapan işyerlerine yönelik görevli ekiplerce kontroller gerçekleştirildi. Yapılan kontroller neticesinde yapılan aramalarda il merkezinde bulunan ve Tütüncü adı altında faaliyet gösteren 4 ayrı büfede izin belgesi bulunmayan tütün ve tütün mamulleri tespit edildi.

Yapılan aramalarda işyerinde bulunan masaların altına, çekmecelerin arkasına ve boş makaron kutularından dekor süsü verilen rafların arkasına gizlenmiş vaziyette kaçak sigara tespit edildi. Yapılan aramalar neticesinde toplam 370 paket kaçak sigara, 2.240 adet kaçak dolma sigara, 3 kg kaçak nargile tütünü, 3.400 adet boş makaron ve 6 kg açık kıyılmış tütün bulunarak el konulduğu öğrenildi.

Yakalanan 3 şüpheli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa ve 4733 Sayılı Kanununa Muhalefet kapsamında adli ve idari işlem yapıldı.

Editör: TE Bilişim