Afganistan Müslümanları 39 yıldır bağımsızlıkları ve özgürlükleri için direniyor. Irak Müslümanları 27 yıldır Amerikan işgaline karşı savaşıyor. Suriye Müslümanları 7 yıldır ABD – İsrail’in bölücü ve yobaz terörüne karşı vatanları için can veriyor. Libya Müslümanları ABD’nin, NATO’nun, Fransa’nın dağıttığı milli devletlerini bütünleştirmeye çalışıyor. 54 yıldır vatanları işgal edilen Filistin Müslümanları kahramanca direniyor. Türkiye’nin Müslüman halkı FETÖ terörünü eziyor, PKK terörünü hendeklere gömüyor.

Artık dünyada ABD’nin efendiliği, jandarmalığı dönemi bitmiş bulunuyor. Amerikan emperyalizminin güneşi batıyor. Tüm ezilen mazlum milletlerin yanında Müslüman halklarda ayağa kalkıyor. Tek dişi kalmış canavar olan Atlantik “Uygarlığı” çöküyor. 150 yıldır yeryüzünü kana bulamış, savaşlar, işgaller, katliamlar, darbeler, suikastlar, tecavüzler yapmış olan Atlantik sistemi can çekişiyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Bu yeni uygarlığın kuruluşunda tüm mazlum milletler gibi Müslüman uluslar da öncü ve önemli roller üstleniyor. Bağımsızlık, demokrasi, özgürlük, kalkınma, refah ve barış isteyen dünyanın mazlum milletleri ve Müslüman halklar emperyalizme karşı direnerek ve birleşerek yeni bir uygarlığın habercisi olduklarını gösteriyor.

Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyette yıllardır Alevi, Sünni yurttaşlarımız barış içinde kardeşçe yaşadılar ve özgürce ibadetlerini yaptılar. FETÖ gibi sapık ve yobaz tarikatlar, cemaatler İslamı da kirlettiler, sade Müslüman yurttaşların inançlarını da kirlettiler. Vatanını satan bir Türk yurttaşından Müslüman olur mu? Müslüman Mehmet Akif gibi olur. Müslüman Müftü Ahmet Hulusi gibi olur. Bugün kutladığımız Ramazan Bayramının anlamı yobaz terör örgütlerinin yaptığı gibi Müslümanların boğazını kesmek değil, vatanı için mücadele eden Müslümanların kardeşliğini savunmaktır. ABD emperyalizmine ve İsrail Siyonizm’ine hizmet etmek değil, ülkelerinin bağımsızlık ve özgürlüğünü savunmaktır. Afganistan’da, Irak’ta, İran’da, Suriye’de, Filistin’de, Yemen’de, Libya’da ve Türkiye’de vatanı ve özgürlüğü için savaşan Müslümanlarla birlik olmaktır. Daha dün Suriye’ye atılan Amerikan füzelerini alkışlayanlar veya sessiz kalanlar şimdi Türk ve Dünya Müslümanlarının bayramını utanmadan hangi yüzle kutlayacaklardır?

Başta ülkemizdeki Müslüman yurttaşlarımız olmak üzere Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutlar, aydınlık ve güzel günler dileriz.

Editör: TE Bilişim