Kullanıcılar bundan böyle gelen bir mesajın kendilerine gönderici tarafından farklı bir sohbet, grup ya da aynı sohbetten iletildiğinden haberdar olacak. Bu ek içerikle birebir ve grup sohbetlerini izlemenin daha kolay hale getirileceğinin altı çiziliyor.

Ayrıca, arkadaşlarınızın veya akrabalarınızın gönderdikleri mesajların orijinal olup olmadığını ya da başka birinden gelip gelmediğini belirlemeniz anlamında da özellik faydalı olacak. İlgili etiketi metin, görüntü, video ve sesli mesajlarda görülebilecek.

Kullanıcı güvenliğine önem verdiklerini belirten platform, iletilen mesajları paylaşmadan önce kullanıcıları dikkatlice düşünmeye çağırıyor. Ek olarak, bir mesajın spam olarak bildirilebileceğine veya bir kişiyi bir dokunuşta engellenebileceğine dikkat çekiliyor. Kullanıcıların her zaman yardım için doğrudan platforma ulaşması yolu da açık.

Tüm dünyada sunulmadan önce ilk olarak Hindistan ve Brezilya gibi pazarlarda denen özellik, bu sayede 300 milyondan fazla kişi ile denenmiş oldu. Tehlikeli viral söylentilerin yayılması anlamında platformun sıkça eleştirildiğini de hatırlatmak isteriz. Hindistan ve Brezilya'da platform üzerinden yayılan söylentilerle bağlantılı olarak çeşitli ölümler bile meydana gelmişti.

Platformun yanlış bilgilendirme ile ilgili konuları araştırmak isteyenler için WhatsApp Araştırma Ödülleri ile teşvik sağlama yoluna gittiğini de hatırlatalım. Program sosyal bilim ve disiplinle ilgili gelecek her türlü araştırma teklifine destek sağlayacak.

Uygulamadaki yeni iletilen etiketini görmek içinse telefonunuzda en son desteklenen WhatsApp sürümüne sahip olmanız gerektiğini belirtelim.

 

Editör: TE Bilişim