Bir ay önce apartmanların arasındaki boşluğa düşen yavru kargayı alıp besleyen İsmihan Yıldız’a, yavru karganın anne gibi bağlanıp omzundan ayrılmaması, elinden mama yiyip, öpücükleriyle yaptığı sevgi gösterisi görenleri hayrete düşürüyor.

SEVİM SAY

Fesleğen Mahallesi-987 sokakta bir ay önce uçuş denemesi yaparken apartmanların ara boşluğuna düşen ve kanadı zedelenen yavru karganın hikayesi tüm mahallenin odak noktası haline gelmişti.

Yavruları apartman ara boşluğundaki mini bahçeye düşünce, mahallede adeta kamp kuran anne ve baba karga yavrularını kedilerden korumak için gece gündüz nöbet tutmaya ve yavruya yaklaşmaya çalışan kedilere saldırmaya başlamıştı.

Yavru karga iyileşene kadar alıp evinde bakmak isteyen mahalle sakinlerinden İsmihan Yıldız, önce kargayı düştüğü boşluktan kurtarmış ve sonra evine alıp beslemeye başlamıştı.

Geçen bir aylık süre zarfında yavru karga iyileşince İsmihan Yıldız, karga yavrusunu ailesine kavuşturmak için uçurdu fakat bu sürede Yıldız’a bir anne gibi bağlanan yavru karga anne ve babasının yanına uçmak yerine yeniden İsmihan Yıldız’ın yanına geldi.

Yıldız’ın gün boyu omzunda dolaşan, yemek yaparken, bulaşık yıkarken, hatta ev temizliği yaparken bile omzundan inmeyen yavru karganın Yıldız’a gösterdiği bağlılık ve sevgi gösterisi görenlerin şaşkınlıktan ağzını açıkta bırakıyor.

İsmihan Yıldız’ın elinden ve ağzından mama yiyen, aileyle birlikte sofrada bile yer alan yavru karganın annesi yerine koyduğu Yıldız’a verdiği öpücükler ise görenleri hayrete düşürüyor.

Yavru kargaya “Kahraman” ismini verdiklerini söyleyen İsmihan Yıldız “3 çocuğum vardı. Kahraman’la birlikte çocuk sayısı dörde çıktı. Çocuklar da Kahraman’ı çok seviyor ama ara sıra pabucumuz dama atıldı diye şikayet etmekten geri durmuyorlar. Anne ve baba karganın yanına defalarca uçurduğumuz halde, Kahraman anında yanımıza dönüp omzuma tünüyor ve asla omzumdan, elimden ayrılmıyor. İlerleyen günlerde ne olacak biz de bilmiyoruz. Bir yandan bahçede yavrularını bekleyen anne-baba kargalar, diğer yandan onları değil bizi isteyen ve benden ayrılmayan, uçurduğum anda gelip tekrar omzuma tüneyen Kahraman” dedi.

Karga Kahraman’ın ilerleyen günlerde kendi karga anne- babasını kabul edip etmeyeceği ise mahallede merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim