Denizli Haber - Buldan Belediyesi,  Yenicekent Mahallesi’nde tarım arazilerini sulama konusunda zorluk çeken çiftçilerin yüzünü güldürecek çalışma. Buldan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri,  Denizli Büyükşehir Belediyesinin mevcut sondaj kuyusundan tarım arazilerine suyun taşınabilmesi için 1200 metrelik hatta çalışma başlattı. Hat üzerinde alt yapı çalışmaları tamamlandığında çiftçiye boru desteğinin de sağlanacağını açıklayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, çalışmalar tamamlandığında Yenicekent’in kuzeyinde ve batısında bulunan üzüm bağları ile meyve sebze bahçeleri ve zeytinlik alanın önemli bir bölümünün suya kavuşacağını açıkladı.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Buldan Belediyesi, alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra ilçe tarımını, hayvancılığını ve turizmini geliştirmek amacıyla önemli projeleri bir bir hayata geçiriyor.  Bölge hayvancılığına önemli katkı sağlaması planlanan mezbaha ve canlı hayvan pazarı yenileme çalışmalarını devam eden Buldan Belediyesi, Yenicekentli çiftçilerin yüzünü güldürecek çalışma başlattı.

Başkan Şevik, “Yenicekentli çiftçilerimizden gelen sulama suyu taleplerini yerine getirmek için başlattığımız çalışma ile ürün çeşitliliği ve tarım arazilerinin verimliliği artacak. Bölge üreticilerimizin yüzünü güldürecek çalışma kapsamında, 1200 metre uzaklıktaki sondaj kuyusundan borular içinde taşınan sulama suyu ile mahallemizin kuzeyinde ve batısında bulunan üzüm bağları,  meyve-sebze bahçeleri ile zeytinlik alanın önemli bir kısmı sulanabilecek. Çiftçilerimize yönelik çalışmada bizlere destek veren Büyükşehir Belediyesine, Cumhur İttifakı il ve ilçe temsilcilerine, belediye meclis üyelerimiz ile bölgede yoğun mesai harcayan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ederim” diye konuştu.   

Editör: Tahir Aygün