Denizli Haber - Ülkü Ocakları İl binasındaki seminer salonunda gerçekleştirilen konferansa  Pamukkale Üniversitesi  (PAÜ) Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ceyhun Karpuz, Doç. Dr. Selim Köroğlu ve Dr. Öğretim  Görevlisi  Ömer Boyacı katıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan  Doç. Dr. Selim Köroğlu, elektrikli araçların tarihi gelişimini anlattı. Köroğlu, elektrikli araçların 1800 yılların konusu olduğunu petrolle birlikte durgunluğa girdiğini ve bundan 15 yıl önce gündeme tekrar girdiğini söyledi. Dr. Öğretim  Görevlisi  Ömer Boyacı da yaptığı konuşmada, Türkiye’de insansız hava araçlarının gelişimi, ülkemizde üretilen savunma sistemleri konusunda bilgi verdi. Boyacı ayrıca, gençlere, ülkemizde düzenlenen Teknofest etkinliklerine mutlaka katılmaları çağrısında bulundu. PAÜ Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ceyhun Karpuz da, elektro manyetik enerji konusunda bilgi verdi.

Konferansın kapanışında konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Özgür Solak, Türkiye’yi süper güç yapma konusunda ideallerinin olduğunu  belirterek, “Bizim liderimiz Devlet Bahçeli beyefendinin çizdiği, bir vizyonla önümüzde bir hedefimiz var. 21’inci asrı Türk asrı yapma iddia ve idealimiz var. 2023 yılında Türkiye’nin kuruluşunun, Cumhuriyetimizin ilanının 100’üncü yıl dönümünde Türkiye’yi lider ülke yapma hedefimiz var. Tabi ki bunların altını doldurmamız lazım. Bunları; ilimle, teknolojiyle,  yapacağız.  Bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Değerli hocalarımıza konferansa katkılarından ve verdikleri değerli bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün