Türk Sporunun altyapı projesi olan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde ikinci aşama çalışmaları devam ediyor. İlk aşamayı geçen 496 öğrenci Denizli’nin farklı noktalarında eğitimlerden geçiyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde geleceğin yıldızları keşfedilmeye devam ediyor. Yaz mevsimi ve sıcak havalara rağmen Gençlik Spor İl Müdürlüğü Antrenörleri belirlenen yer ve saatlerde çalışmalarını sürdürüyor.

496 ÖĞRENCİ İKİNCİ AŞAMADA

Denizli’de Mayıs ve Haziran aylarında il merkezi ve ilçelerde gerçekleşen taramalara 5458 öğrenci katılmış, farklı alanlarda yetenekleri test edilen çocuklardan 496’sı ikinci aşama eğitimlerine katılma daveti almıştı. Bu çocuklar yapılan program doğrultusunda Lütfi Ege Anadolu Lisesi, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi, Hasan Tekin Ada, Final Okulları, Denizli Lisesi, Stad Antrenman Salonu, Vali Recep Yazıcıoğlu ve Hasan Güngör Spor Salonları ile 9 ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

İBANOĞLU ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Salonları gezerek ikinci aşama çalışmalarını inceleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, öğrenciler ve velilerle antrenman sonrası bir araya geldi. Çocuklarla tek tek tanışan, ardından velilere proje hakkında bilgiler veren İbanoğlu, tüm yurtta yetenek taramasının titizlikle yürütüldüğünü söyledi. Projenin amacının yetenekli çocukların erken yaşta keşfedilip Türk Sporuna kazandırılması olduğunu belirten İbanoğlu, çocukların doğru branşlara yönlendirilmesinin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

14 Eylül’e kadar sürecek ikinci etap çalışmaları sonrasında, Spor Bilim Kurulunun belirleyeceği testlerle projenin yeni dönemde de devam edeceği açıklandı.

Editör: TE Bilişim