Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aydın-Denizli otobanının 2016 yılı içerisinde ihale edileceği müjdesini vermişti fakat fizibilite çalışmaları nedeniyle ihale 2017’ye kaldı.

Aydın-Denizli Yolu hakkında açıklama yapan Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, toplam 165 kilometre olan proje hakkında bilgiler vererek; “Bir taraftan da fizibilite hesapları devam ediyor. Hedef bu yıl içerisinde ihale etmektir” dedi.

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, uzun dönem gündemi meşgul eden Aydın-Denizli karayolu hakkında açıklamada bulundu. Uraloğlu, “140 kilometre, 25 kilometre bağlayıcı yollar olmak üzere 165 kilometredir. Şu an yok kararı için gerekli işlemleri başlattık. O karar bekleniyor. Bir taraftan da fizibilite hesapları devam ediyor. Hedef bu yıl içerisinde ihale etmektir. Öngörümüz ilk yarı içerisinde ihale etmekti. Bu gelişmeleri takip ederek; yap-işlet-devret modeli olarak her halükarda bu yılın içerisinde yapacağımızı ümit ediyorum. Denizli ile Antalya arasında ise henüz projeleri devam ediyor. Muhtemelen projesini de bu yıl içerisinde bitirmiş oluruz” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim