Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında şehit olan 13 askerden Denizlili Hasan İlhan'ın Denizli'deki cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Bu sayı içimizi acıtıyor. Denizli bugün şimdiye kadar teröre karşı 147.şehidine ağlıyor. Henüz 20 yaşındaydı şehit Komando Er Hasan İlhan. Çok sevdiği askerliği komando olarak yapmak istedi ve hayali gerçek oldu. Şehidin naşı baba ocağından alınarak Yeni camiine getirildi. başta annesi olmak üzere yakınları ve binlerce kişi gözyaşları tutamadı.

Şehit İlhan’ın için Delikliçınar Yeni Camii'de öğlende düzenlenen askeri törene; Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 11'inci Komanda Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Ege Ordu Kurmay Başkanı Özgür Nuhun,Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Çal, Belediye Başkanı Fethi Akcan,  Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Baro Başkanı Müjdat İlhan, askeri mülki erkan, akrabaları, arkadaşları ve binlerce Denizlili katıldı.Denizli halkı şehidine son görevini yapmak için cami avlusunu doldurdu.

Anne Hanife İlhan, babası Süleyman İlhan ve kardeşi Fatih İlhan diğer yakınları tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Hanife İlhan’ı görevli askerler tarafından güçlükle sakinleştirilirken, ailesi ayakta güçlükle durdu.

Şehit Hasan İlhan’ın cenaze namazının kılınmasının ardından cenazesi, askeri törenle top arabasına konuldu. Cadde üzerinde toplanan Denizlililer, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Şehidim hakkını helal et bize" sloganları attı. Şehit Er İlhan’ın cenazesi daha sonra Asri Mezarlık'ta bulunan  Anıt Şehitliği'nde toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim