Baklan İlçesinde yaşanan ve gelişen olaylar ile iddialar İlçede yaşayan birçok vatandaşı tedirgin etti. Baklan İlçesinde yapımı devam eden TOKİ İnşaatında çalışan işçilerin bazısı ile esnaf arasında alacak verecek meselesi yüzünden zaman zaman gerginlik yaşandığı iddia edildi. Bazı TOKİ çalışanlarının esnaftan borçla alışveriş yaptığı ve ödemediği, ödemeye de yanaşmadığı yine iddialar arasında yerini aldı. Bu sebepten dolayı da bir lokantada TOKİ işçileri ile esnaf arasında tartışma çıktı ve tartışma kısa sürede yerini kavga bıraktı. Sandalye ve bıçakların çekildiği ileri sürülen kavgada 2 kişi hastanelik oldu.

 

UYARI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Yine iddiaya göre lokantada yemek yiyen iki TOKİ çalışanını gören esnaflardan O.G. işçi E.U'nun başka bir esnafa olan borcunu ödemesi için uyardı. Ne olduysa bundan sonra oldu. TOKİ işçisi iki kişi, para isteyen esnaf ile tartışmaya başladı. Tartışma bir süre sonra işçinin esnafa bıçak çekmesiyle kavgaya dönüştü. Bu arada işçilerden E.U. esnaflık yapan O.G isimli vatandaşa sandalye ile vurarak onu kafasından yaraladı. Başına aldığı darbe ile yerde kalan O.G’ye ilk müdahaleyi lokantada çalışanlar yaptı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine, polis ve sağlık ekiplerine sevk edildi. Bu arada kavgaya karışan TOKİ çalışanları lokantadan çıkarak yaya olarak inşaata gitmek için harekete geçti. Bu esnada kavgayı fark eden diğer esnaflar, kavga sonrası O.G.’yi yaralayan işçinin peşine düştü. Bir süre sonra o iki işçiyi yakalayan diğer 4 kişi, işçilerle kavga etmeye başladı. Bu kez de O.G’yi yaralayan işçi E.U. dayak yedi ve hastanelik oldu.

ESNAF DA İŞÇİ DE HASTANEYE KALDIRILDI

Olay yerine ilk gelen sağlık ekipleri başına aldığı sandalye darbesi ile yaralanan esnafı alarak Denizli’ye getirdi. Diğer gelen sağlık ekipleri ise yaralanan E.U isimli TOKİ işçisini de Çivril’e götürdü. Yaşanan bu olay sonrası Baklan’da gerginlik biraz daha arttı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Kavgaya karışan 4 kişi Emniyet Güçleri tarafından gözaltına alınarak, ifadelerine başvuruldu. Yaralanan iki kişinin ise hastane de tedavisine devam edildiği bildirildi.

Kaynak: http://mericulukus.com

Editör: TE Bilişim